Sergio Busquets avoin liittymään Lionel Messin kanssa David Beckhamin omistamaan Inter Miamiin

David Beckham on tuoreimpien huhujen mukaan tavoittelemassa useampaakin tähtipelaajaa – mukaan lukien Lionel Messiä – jonka entinen Englannin maajoukkuepelaaja haluaa hinnalla millä hyvänsä MLS:n Inter Miamiin.

Uusimpien tietojen mukaan Messin lisäksi lähellä siirtoa Miamin lämpöön on Sergio Busquets, joka oli Messin seurakaveri espanjalaisessa FC Barcelonassa useamman vuoden ajan.

Busquetsin sopimus katalonialaisjätin kanssa päättyy ensi vuoden heinäkuussa, eikä hän ole näillä näkymin jatkamassa seurassa.

Koko uransa Camp Noulla viihtynyt Busquets kertoi keskiviikkoiltana, että hän on kiinnostunut liittymään Phil Nevillen valmentamaan Inter Miamiin, ja että hän haluaa tehdä päätöksen tulevaisuudestaan ennen helmikuuta.

Kuva: AP

Sekä Barcelonassa että Espanjan maajoukkueessa kapteeninnauhaa kantava Busquets kertoi tulevaisuuden näkymistään keskiviikon lehdistötilaisuudessa seuraavin sanoin: ”Tiedän, että käynnissä on viimeinen sopimusvuoteni. Olen myös aina kertonut, ettei minulla ole mitään allekirjoitettuna tulevaisuuttani varten.”

”Haluaisin jonkinlaisen varmuuden asiaan viimeistään helmikuussa,” kertoi Busquets radiokanava Cadena Serille.

”Olen aina kertonut, että tykkäisin pelata jossain vaiheessa uraani Yhdysvalloissa, erityisesti Miamissa. En ole kuitenkaan päässyt yhteisymmärrykseen minkään seuran kanssa – en Yhdyvalloissa, enkä muualla. Barcelona on ensimmäinen joka saa tiedon tulevaisuudestani. Kun olen tehnyt päätöksen, kerron sen heille.”

Busquetsia pidetään yhtenä sukupolvensa parhaista keskikenttäpelaajista, eikä ihme. Hän on voittanut seitsemän Espanjan mestaruutta, kolme kertaa Mestarien liiga, maailmanmestaruuden kertaalleen vuonna 2010 ja EM-kisat kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2012.

Barcelonan paidassa hän on pelannut peräti 721 ottelua, eikä hän ole ollut juuri koskaan loukkaantuneena aikuisuransa aikana.

Inter Miami on Busquetsin ja Messin lisäksi myös muutaman muun ex-Barcelona -pelaajan perässä. Jo pitkään on nimittäin huhuiltu, että lähellä siirtoa Miamiin ovat sekä hyökkääjä Luis Suarez, että keskikenttäpelaaja Cesc Fabregas.

Messi ilmoitti jo ennen Busquetsia, että hän on erittäin kiinnostunut pelaamaan MLS:ssa. Hän myös omistaa asunnon Miamissa, joka nosti siirtohuhujen voimakkuutta entisestään.

Seitsenkertainen Ballon d’Or voittaja olisi MLS:lle melkoinen kiinnitys, eikä Messi ole vielä edes uransa ehtoopuolella.

Tällä kaudella Messi on tehnyt PSG:n riveissä 12 maalia ja antanut 16 maaliin johtanutta syöttöä, ja Kirppu on ollut vastuunkantajana myös Argentiinan paidassa Qatarin MM-kisoissa.