KATSO: Jatkaako Cristiano Ronaldo vaihtopenkillä myös puolivälierässä Marokkoa vastaan

Goncalo Ramos kertoi, että Cristiano Ronaldo on edelleen Portugalin ykkösmies huolimatta hänen Sveitsiä vastaan tekemästään hattutempusta.

Ronaldo pudotusta avauskokoonpanosta spekuloitiin usean päivän ajan, mutta tästä huolimatta oli pienimuotoinen yllätys, että supertähti oikeasti syrjäytettiin avauksesta 21-vuotiaan Ramosin toimesta.

Portugalin pääsarjan Benficassa pelaavalle hyökkääjälle kyseessä oli ensimmäinen kerta Portugalin miesten jalkapallomaajoukkueen avauksessa, ja tämän mahdollisuuden hän toden totta käytti hyväkseen.

Ramosista tuli ensimmäinen hattutempun Qatarin MM-kisoissa 2022 tehnyt pelaaja. Hän on myös ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt hattutempun jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleissä vuoden 1990 jälkeen.

Jalkapallomaailman huulille kertarysäyksellä syöksyneen Ramosin maalit siivittivät Portugalin murskaavaan 6-1 voittoon ja ensimmäistä kertaa MM-kisojen puolivälieriin sitten vuoden 2006. Puolivälierissä Portugali kohtaa Marokkon, joka kaatoi omassa neljännesvälierässään rangaistuspotkukilpailun jälkeen Espanjan, joka oli ennakkoon otteluparin ylivoimainen voittajasuosikki.

Kuva: Getty Images

Ronaldo tuli lopulta kentälle 74. peliminuutilla, vain 16 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Supertähden penkitys oli Portugalin päävalmentaja Fernando Santosin mukaan puhtaasti taktinen, mutta tästä voi olla montaa mieltä.

Ramosin esitys oli niin vahva, että Ronaldon penkkikomennus jatkunee myös puolivälierissä.

Tähän aiheeseen Ramos ei Sveitsi-ottelun jälkeen halunnut kuitenkaan koskea, sillä nuori portugalilainen kommentoi asiaa seuraavilla sanoilla: ”En olisi edes parhaissa unissani ajatellut pelaavani avauskokoonpanossa pudotuspeleissä.”

”Mitä tulee odotuksiini, meidän tulee pelata yksi ottelu kerrallaan. Nyt valmistaudumme Marokko-otteluun, emmekä ajattele mitään muita otteluita.”

”Cristiano Ronaldo on johtajamme. Hän on kapteeni, hän on johtaja ja odotamme aina innolla pelaamista hänen rinnallaan.”

”Hän on esikuvani ja idoli monelle meistä. Cristiano Ronaldo, (Robert) Lewandowski, (Zlatan) Ibrahimovic – nämä pelaajat ovat roolimallejani.”

Kun päävalmentaja Santosilta pyydettiin kommenttia Ronaldon roolista joukkueessa, vastasi hän kysymykseen näin: ”Se on asia, joka meidän tulee vielä selvittää.”

”Minulla on erittäin läheinen suhde häneen – Minulla on aina, olen tuntenut hänet siitä lähtien kun hän oli 19-vuotias.”

”Tämä suhde vain kehittyy. Ronaldo ja minä emme koskaan sotke ihmissudetta niihin asioihin, joita valmentajan ja pelaajan välillä pitää tehdä pelikentällä ottelun aikana.”

”Minun mielipide on aina, että hän on tärkeä pelaaja, jonka mukanaolo joukkueessa on tärkeää.