Tekeekö Luka Modric jatkosopimuksen Real Madridin kanssa?

Kroatian MM-kisojen välieräottelun aattona Argentiinaa vastaan Real Madridin keskikenttäpelaaja Luka Modric vastasi tulevaisuuttaan koskeviin tiedusteluihin ja vihjasi, että hän haluaisi jatkaa samassa ympäristössä.

Merkittävin osoitus siitä, että Modric haluaa pysyä Espanjan pääkaupungissa myös kuluvan kauden päättymisen jälkeen oli se, että hän myönsi ”unelmoivansa” uran lopettamisesta Real Madridin paidassa.

37-vuotias Modric on pelannut Qatarin MM-kisoissa loistavasti Kroatian riveissä, eikä ikä ole näkynyt kokeneen pelimiehen otteissa lainkaan. Kroatia ja Modric jahtaavat tiistai-iltana jo toista perättäistä jalkapallon MM-kisojen finaalipaikkaa, mutta vastassa on kenties turnauksen vahvin joukkue: Lionel Messin tähdittämä Argentiina.

Johtuen Los Blancosin säännöstä, jonka mukaan he antavat vain yhden vuoden mittaisia jatkosopimuksia yli 30-vuotiaille pelaajille, päättyy entisen Tottenhamin pelintekijän sopimus Bernabeulla ensi kesänä. Ja huolimatta huhuista, että hän saattaisi olla jättämässä Espanjan pelikentät nykyisen La Liga -kauden lopussa, Modric on kertonut, ettei hän halua lähteä.

”Olen toistaiseksi MM-kisoissa ja täysin keskittynyt Kroatian maajoukkueeseen. Katsotaan mitä tapahtuu seuraavaksi, meillä on aikaa puhua kaikesta.”

”Olen sanonut useaan otteeseen, että haluaisin jäädä eläkkeelle Madridissa. Et voi ikinä olla 100% varma että toteutuuko se, mutta se on minun ideani ja unelmani.”

Kuva: Getty Images

Real Madridiin liittymisen jälkeen Modric on ansainnut esityksillään maineen yhtenä aikansa parhaista keskikenttäpelaajista. Kokenut pelimies on pelannut Espanjan pääsarjassa yli 450 ottelua ja auttanut Los Blancosia voittamaan viisi kertaa Mestarien liigan ja kolmesti La Ligan.

Vuoden 2018 MM-kisoissa Kroatia oli tuskallisen lähellä kaikkien aikojen ensimmäistä suuren arvokisan voittoa. Kroatia eteni turnauksessa aina finaaliin asti, jossa se joutui kuitenkin myöntämään Ranskan paremmakseen varsin yksipuolisen finaalin jälkeen.

Aivan ilman palkintoja Modric ei finaalitappiosta huolimatta jäänyt, sillä hänet valittiin maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi vain muutamaa kuukautta myöhemmin. Modric oli ensimmäinen Ballon d’Or voittaja yli vuosikymmeneen, jonka sukunimi ei ollut (Cristiano) Ronaldo tai (Lionel) Messi.

Nyt Modricilla ja Kroatialla on kuitenkin mahdollisuus revanssiin, sillä voittamalla Argentiina sillä on varsin suuri todennäköisyys saada finaalissa jälleen vastaan Ranska. Zlatko Dalicin suojateille on siis tarjolla maukas mahdollisuus, mutta kykeneekö Kroatia kisojen suurimman voittajasuosikin kaatoon välierissä, se on toinen kysymys.