Neymar sivussa Sveitsiä vastaan: kuka korvaa supertähden Brasilian avauskokoonpanossa?

Brasilia aloitti Qatarin MM-kisat 2-0 voitolla Serbiasta, mutta tyylikkäästä voitosta huolimatta huolta aiheutti se, että joukkueen supertähti Neymar joutui nilkuttamaan vaihtoon 70. peliminuutin jälkeen.

”Pelin aikana ja välittömästi pelin jälkeen Neymarilla oli todella vaikeaa. Hän on antanut kaikkensa pystyäkseen pelaamaan tässä turnauksessa, joten voimakkaat tunteet ovat ymmärrettäviä”, kommentoi Brasilian keskuspuolustaja ja Neymarin tapaan ranskalaista PSG:tä edustava Marquinhos.

”Nyt, kun nilkka on tesattu ja hän on saanut hoitoa, hän tekee fysioterapiaa 24 tuntia vuorokaudessa. Tämä osoittaa sen, kuinka paljon hän haluaa palata takaisin mukaamme.”

”Emme vielä tiedä milloin paluu on mahdollista, mutta toivomme sen tapahtuvan pikaisesti.”

Brasilia kohtaa maanantai-iltana kello 18:00 alkaen Sveitsin, joka oli niin ikään voitokas turnauksen avausottelussaan.

Neymarin poissaolo tekee ison loven Brasilian hyökkäyspelaamiseen, sillä urallaan 122 maaottelua ja niissä 75 maalia tehnyttä pelaaja ei aivan helpolla korvata.

Kuva: AFP

Tästä huolimatta Brasilian päävalmentaja Tite oli sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessaan positiivinen ja luotti siihen, että joukkueesta löytyy myös uusia vastuunkantajia pelaajiston laajan leveyden vuoksi.

Suoranaista vastausta Neymarin tilanteeseen Tite ei antanut, mutta hän kommentoi Sveitsi-ottelua seuraavin sanoin: ”Olemme jo tehneet päätöksen Sveitsi-ottelun kokoonpanosta, mutta kerromme sen vasta aivan ottelun kynnyksellä.”

”Jalkapallossa tilanteet muuttuvat ja välillä joudumme tekemään taktisia muutoksia sekä pelaajistomme että pelitapamme kannalta,” kertoi päävalmentaja Tite, joka ei suostunut kertomaan Neymarin mahdollista paluuaikataulua.

”Meidän tulee ajatella laatikon ulkopuolelta, mutta olemme erittäin luottavaisia, että olemme löytäneet hänelle sopivan korvaajan.”

Tite oli huomattavasti halukkaampi vastaamaan kysymyksiin, kun toimittajat kysyivät, pitäisikö tuomarin suojella Neymaria enemmän. Brassitähteä on rikottu vuosien ajan todella paljon, ja hän loukkaantui Serbiaa vastaan, kun Nikola Milenkovic liukui häntä todella aggressiivisella tavalla.

”Jos haluat nauttia jalkapallosta, tulee sinun kiinnittää enemmän huomiota rikkeisiin,” sanoi 61-vuotias päävalmentaja. ”He jahtaavat tiettyjä pelaajia, ja tässä on seuraus siitä. Tällainen toiminta pitää saada pysäytettyä.

Moni brasilialaisfani haluaisi nähdä Neymarin tilalla Real Madridissa pelaavan Rodrygon, mutta toiset haluaisivat nostaa kymppipaikalle joko Lucas Paquetan tai Bruno Guimaraesin.

”Emme voi lopettaa Neymarista puhumista,” sanoi Casemiro. ”Hän on vain niin tärkeä pelaaja meille. Hän on suurin pelaajamme ja talismaanimme, mutta meillä on myös paljon muita hyviä pelaajia. Hyvä esimerkki tällaisesta on Rodrygo, joka kentälle astuessaan sytyttää jokaisen futisfanin silmät.”

Serbiaa vastaan Brasilialta nähtiin todella hyökkäysvoittoinen avauskokoonpano, mutta Ghanaa vastaan Titeltä nähtäneen hieman puolustavampi avaus. Tämän johdosta joko Paquetan tai Bruno Guimaraesin paikkaa avarissa on pidetty todennäköisempänä kuin Rodrygon, joka on enemmän laitahyökkääjä kuin keskikenttäpelaaja.