KATSO: La Ligan presidentti uskoo Mbappen siirtyvän Espanjaan

Ranskalainen Kylian Mbappe on säkenöinyt Qatarin MM-kisoissa, ja La La Ligan presidenttinä toimiva Javier Tebas uskoo, että nuori supertähti jättää Paris Saint-Germainin vuonna 2023 ja siirtyy Espanjalaiseen seuraan.

Mbappe allekirjoitti uuden kolmivuotisen sopimuksen Parc des Princesillä aiemmin tänä vuonna sen jälkeen, kun häntä oli huhuiltu todella voimakkaasti Real Madridiin.

Villeimmissä huhuissa on puhuttu, että Mbappe haluaisi siirtyä pois Pariisista jo ensi tammikuussa, koska hänen nykyisen sopimuksen yksityiskohdat vuodettiin julkisuuteen lokakuussa.

Mbappen käsittämätön sopimus tuli julkiseksi, kun hallitsevan Ligue 1:n mestarijoukkue julkaisi viime vuoden tilinpäätöksensä, jossa tappiota kertyi peräti 317 miljoonaa puntaa.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen Mbappen kannalta arka vuoto, sillä jo aiemmin sisäpiirilähteet kertoivat toimittajille, että Mbappen välit brasiliaiseen seurajoukkuetoveri Neymariin ovat pahasti tulehduksissa.

Kuva: AP Photo

Ranskalaispelaaja ei ole suostunut kommentoimaan PSG:n asioita julkisuudessa Qatarin MM-kisoissa, joskin muutaman sanan mittainen vastaus häneltä saatiin, kun toimittajat kysyivät, onko hän jättänyt siirtopyynnön seuralleen: ”Juuri nyt mietin vain toisia MM-kisojani. Sen jälkeisestä ajasta en osaa sanoa mitään.”

Mbappe teki neljännesvälierissä Puolaa vastaan kaksi maalia ja jatkoo uskomatonta virettään vuosikymmenen ensimmäisissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa. Yhteensä Mbappe on tehnyt turnauksen aikana viisi maalia, vaikka hän aloitti yhden neljästä ottelusta vaihtopenkin puolelta.

PSG:n supertähti Tanskaa vastaan kaksi maalia, kun Ranska kaatoi kisojen potentiaaliseksi yllättäjäksi povatun Tanskan 2-1 lukemin, ja kisojen avausottelussa Australiaa vastaan Mbappe viimeisteli yhden maalin.

Kisojen edetessä keskustelu on kuitenkin kääntynyt jälleen Mbappen tulevaisuuteen, joka tuntuu olleen yksi jalkapallomaailman puhutuimmista aiheista jo useamman vuoden ajan.

Lisäpontta keskustelulle antoi Tebas, joka puhui Mbappesta jopa omassa La Ligan tulevaisuutta koskevassa puheessaan Qatarissa.

”Toivottavasti maailman parhaat pelaajat jatkavat pelaamista La Ligassa,” Tebas sanoi. ”Rakastaisimme (Lionel) Messin paluuta. Ja kun hän jättää jalkapallon, olisi hienoa nähdä sen tapahtuvan meidän sarjassa. Ehkä jopa Cristiano (Ronaldo) päättää palata pelaamaan meidän sarjaan.”

”Uskon Mbappen pelaavan meidän sarjassa jossain vaiheessa, tapahtui se sitten tällä tai ensi kaudella. Se riippuu tietenkin siitä, millaista rahamäärää hän pyytää.”