Englannin pelaajat haluavat Gareth Southgaten jatkavan maajoukkueen päävalmentajana Qatarin MM-kisojen jälkeen

Englannin jalkapallomaajoukkueen Kieran Trippier kertoi, että ”kaikki pelaajat rakastavat Gareth Southgatea”. Tuoreimpien tietojen mukaan Englannin jalkapalloliitto FA haluaisi solmia ainakin vuoden 2024 EM-kisoihin asti ylettyvän jatkosopimuksen ajoittain kovaakin kritiikkiä saaneen valmentajan kanssa.

Valioliigassa pelaavaa Newcastle Unitedia edustava Trippier sanoi pelaajien olevan ”100%” päävalmentaja Southgaten takana, vaikka eri medioissa on huhuiltu, että kyseessä olisi entisen pelimiehen viimeinen turnaus Kolmen Leijonan peräsimessä.

Southgate on ollut tilastojen valossa yksi Englannin kaikkien aikojen parhaista maajoukkuevalmentajista: hän johdatti maan vuoden 2018 MM-kisoissa välieriin, ja kesällä 2021 pelatuissa EM-kisoissa aina finaaliin asti, jossa saarivaltio joutui myöntämään Italian paremmakseen.

Kuva: Getty Images

On syytä huomioida, että Southgatella on tälläkin hetkellä vuoteen 2024 asti voimassa oleva sopimus Englannin jalkapallomaajoukkueen kanssa, mutta tietojen mukaan hän ei olisi kiinnostunut jatkamaan nykyisellä sopimuksella EM-kisoihin asti.

Englannin jalkapalloliiton toimitusjohtaja teki jo viime EM-kisojen aikana selväksi, että liitto haluaisi tehdä Southgaten kanssa uuden sopimuksen, joka sittemmin allekirjoitettiin turnauksen jälkeen.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että mikäli FA haluaa pitää Southgaten joukkueen peräsimessä myös vuoden 2024 EM-kisoissa, joutuu se solmimaan jälleen uuden sopimuksen päävalmentajansa kanssa – mahdollisesta kritiikkyvyörystä huolimatta.

”Me kaikki rakastamme Garethia”, sanoi oikean laitapuolustajan paikalla viihtyvä Trippier. ”Gareth on fantastinen valmentaja, olen varma että Gareth sekä pelaajat ovat keskittyneitä Ranska-otteluun. (Mutta) olemme 100 prosenttisesti Garethin takana, 100 prosenttisesti.”

Englannin mahdollisuudet välieriin vahvistuivat torstaina, kun sairastelusta kärsinyt Declan Rice palasi joukkueen harjoituksiin torstaina. Ricestä on tullut nopeasti yksi Southgaten tärkeimmistä pelaajista, mutta hän joutui jättämään keskiviikkona harjoitukset väliin pienen sairastumisen kanssa.

Ricen mahdollinen poissaolo lauantain ottelusta nosti ilmoille isoja kysymysmerkkejä, sillä hänen kaltaisen pelaajan puuttuminen Ranskan tasoista joukkuetta vastaan olisi Englannille valtava takaisku.

Trippier kuitenkin kertoi, että hänen joukkuekaverinsa ”on erittäin hyvävointinen kuten hän aina on, ja hän on harjoitellut hyvin”.

Englannin kannalta positiivinen asias on myös se, ettei yksikään pelaajista ole saanut keltaista korttia neljässä ensimmäisessä ottelussa, jonka myötä poissaoloja varoitustilin täyttymisen vuoksi ei ole. Trippier paljasti, että kyseessä on asia, josta joukkue on keskustellut.

”Olemme nähneet vuosien aikana, erityisesti viime MM-kisoissa, että voit saada yhden ottelun pelikiellon hölmöjen keltaisten korttien takia”, hän sanoi. ”Olette nähneet myös tässä turnauksessa pelaajien saavan varoituksia. Minusta tuntuu, että olemme joukkueena erittäin kurinalainen ja olemme puhuneet, ettemme halua saada pelikieltoja. Varsinkaan typerillä tavoilla, kuten saamalla varoituksia heittämällä tai potkimalla palloja vihellyksen jälkeen.”