Eden Hazard LOPETTAA maajoukkueuransa: katso dramaattinen ilmoitus

Belgian maajoukkueen kapteeni Eden Hazard on ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa pettymykseen päättyneiden Qatarin MM-kisojen jälkeen.

Red Devilsin turnausmatka päättyi jo alkulohkovaiheessa, eikä viime MM-kisoissa pronssiotteluun asti edennyt Belgia siis päässyt edes pudotuspeleihin mukaan.

Vaikka Belgia oli voitokas turnauksen avausottelussa Kanadaa vastaan, olivat tappio Marokolle ja maaliton tasapeli Kroatiaa vastaan lopulta este jatkopaikalle.

Qatarin MM-kisat olivat Belgian ”kultaiselle sukupolvelle” kenties se viimeinen mahdollisuus tavoitella maailmanmestaruutta, mutta tulosta ei syntynyt.

Kapteeni Hazard ilmoittikin likipitäen välittömästi MM-kisojen jälkeen, että hänen osaltaan ura Belgian maajoukkueessa oli tässä, ja loppu-uransa ajan hän pelaa vain seurajoukkueissa.

Real Madridia tällä hetkellä edustava Hazard on 31-vuotias, eikä häntä siis nähdä tulevissa EM-karsinnoissa, kun Belgia lähtee jahtaamaan kisapaikkaa vuonna 2024 pelattaviin Euroopan mestaruuskisoihin.

Hazardilla toki riittää enemmän kuin tarpeeksi haasteita jo pelkästään seurajoukkueen puolella, sillä laitahyökkääjän paikalla viihtyvän taiturin ura on ollut voimakkaassa laskusuhdanteessa sen jälkeen, kun hän siirtyi kesällä 2018 espanjalaiseen Real Madridiin.

Maajoukkueessa Hazard pelasi peräti 14 vuoden ajan, ja hän teki debyyttinsä ollessaan vasta 17-vuotias. Maajoukkueuran ehdoton kohokohta oli ehdottomasti vuoden 2018 MM-kisat, joissa Belgia sijoittui kolmanneksi.

”Tänään käännän sivua,” kirjoitti Hazard omalla Instagram-tilillään. ”Kiitos rakkaudestanne. Kiitän teitä varauksettomasta tuestanne. Kiitos teille kaikille uskomattomista hetkistä, joista olemme päässeet nauttimaan vuodesta 2008 lähien. Tänään olen päättänyt olen päättänyt lopettaa urani maajoukkueessa. Seuraava sukupolvi on valmis. Tulen kaipaamaan teitä todella paljon.”

Hazard pelasi Belgian maajoukkueessa yhteensä 126 ottelua, joista 56:ssa hän toimi kapteenina. Maajoukkuemaaleja entinen Chelsea- ja Lille-pelaaja teki 33 ja maalisyöttöjä hänelle kertyi 36 kappaletta.

”Legendaarinen, kiitos kaikesta veli,” kirjoitti Michy Batshuayi. Hazardin seurajoukkuetoveri ja Brasilian maajoukkueen supertähti Vinicius Junior kutsui kommenttiosiossa Hazardia ”legendaksi.”

Belgian maajoukkueessa nähdään vaihtuvuutta myös muilla osa-alueilla, sillä päävalmentaja Roberto Martinez irtisanoutui välittömästi Kroatia-tappion jälkeen, jonka lisäksi Red Devilsin odotetaan etsivän myös erillistä teknistä johtajaa riveihinsä.

Ykköskandidaatiksi päävalmentajan paikalle on huhuiltu kokenutta Louis van Gaalia, joka toimii tällä hetkellä Hollannin päävalmentajana.