Leeds United kiinnostunut Marokon MM-tähdestä – myös Fiorentina, Real Betis & Lyon keskikenttäpelaajan perässä

Elland Roadilla odotetaan kiireistä tammikuuta, kun Valioliiga jatkuu Qatarin MM-kisojen jälkeen. Hankintoja tarvitaan, sillä Leeds on tällä hetkellä vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Jalkapallon MM-kisojen puolivälierät käynnistyivät perjantaina, joka tarkoittaa sitä, että turnaus alkaa lähestyä loppuun. Finaalin jälkeen futisfanien piina ei kuitenkaan ehdi vanhentua kovinkaan pitkään, sillä eri maiden pääsarjat käynnistyvät nopeasti MM-turnauksen jälkeen.

Leedsin osalta kausi jatkuu 28. joulukuuta, kun hallitseva Valioliiga-mestari Manchester City saapuu vieraaksi Elland Roadille. Kyseinen ottelu on toinen Leedsin kahdesta ottelusta, jotka pelataan ennen tammikuun siirtoikkunan aukeamista, josta odotetaan vilkasta.

Päävalmentaja Jesse Marchilla ja muilla Leedsin toimihenkilöillä on kova työ löytää paitsi uusia vastuunkantajia, myös pitää vanhat tähdet seurassa kauden loppuun asti.

Tuoreimmissa huhuissa Leedsiin on yhdistetty Marokon maajoukkueessa pleaava Abdelhamid Sabiri, joka on ollut yksi maan tärkeimmistä pelaajista käynnissä olevissa Qatarin MM-kisoissa.

Kuva: Imago

Sabirin tämänhetkinen seura on italialainen Sampdoria, joka ei todennäköisesti pysty pitämään pelaajaa itsellään tammikuuta pidemmälle.

Keskikenttäpelaajalla nimittäin riittäisi ottajia, eikä Leeds ole ainoa Sabiria kosiskeleva seura. Yorkshirelaisseura saa kamppailla Sabirin allekirjoituksesta muun muassa Serie A:ssa pelaavan Fiorentinan, espanjalaisseura Real Betisin ja ranskalaisen jättiseura Lyonin kanssa.

Leedsin tulee kuitenkin olla liikkeidensä kanssa nopea, tai muuten se saa jäädä nuolemaan näppejään. Italialaislähteiden mukaan Fiorentina on nimittäin jo tehnyt oman peliliikkeensä ja tehnyt Sabirista 5 miljoonan arvoisen tarjouksen. Rahasumman lisäksi Sampdoria saisi valita itselleen yhden pelaajan Szymon Zurkowskista, Marco Benassista tai Youssef Malehista marokkolaispelaajan korvaajaksi.

Sampdoria ei kuitenkaan ole näillä näkymin suostumassa Fiorentinan avaustarjoukseen, vaan se haluaisi Sabirista noin 10 miljoonan euron korvauksen. Tämän ansiosta Leedsillä voisi olla hyvä mahdollisuus marokkolaispelaajan hankkimiseen, sillä Valioliiga-seuroilla tunnetusti rahaa riittää.

Sabiri on ollut yksi Marokon ehdottomasti parhaista pelaajista tähän mennessä MM-turnausta, ja hän on pelannut jokaisessa neljässä Marokon ottelussa.

Neljännesvälierissä Espanjaa vastaan Sabiri tuli kentälle 82. peliminuutilla, ja hän oli ensimmäinen Marokon laukoja rangaistuspotkukisassa, jonka Marokko voitti tylyin 3-0 lukemin.