Erik ten Hag: Cristiano Ronaldo on mennyttä

Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag on kertonut, että hän on jättänyt Cristiano Ronaldon tapauksen taakseen. Hollantilaisvalmentaja kommentoi tiistaina ensimmäistä kertaa julkisesti kohua, jonka saattelemana Cristiano Ronaldo purki sopimuksen Manchester Unitedin kanssa.

United ja Ronaldo purkivat sopimuksen yhteisymmäryksessä kaksi päivää ennen Qatarin MM-kisojen alkua. Ronaldo oli antanut hieman aiemmin dramaattisen haastattelun Piers Morganille tämän ohjelmassa Talk TV:llä, jossa hän kritisoi paitsi Manchester Unitedia seurana, myös päävalmentaja ten Hagia.

Hollantilaisluotsi kommentoi tilannetta ensikertaa Espanjassa, jossa Manchester Unitedin pelaajat leireilevät MM-turnauksen aikana. ”Hän on lähtenyt ja asia on menneisyyttä,” kuvaili ten Hag asiaa MUTV:lle.

”Etsimme nyt hyökkääjää ja katsomme tulevaisuuteen,” lisäsi ten Hag lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin ennen keskiviikkoillan ottelua, jossa Manchester United kohtaa Espanjan pääsarjassa pelaavan Cadizin.

Ronaldoa on viety viimeisimmissä huhuissa vahvasi saudiseura Al Nassriin, mutta Ronaldo itse sanoi, että huhut ”eivät ole totta”.

Kokenut 37-vuotias hyökkääjä ei ole löytänyt pelivirettä Qatarin MM-kisoissa, ja hänet pudotettiin vaihtopenkille neljännesvälierissä Sveitsiä vastaan. Ronaldon avauskokoonpanossa korvannut Goncalo Ramos käytti mahdollisuuden hyväksi ja teki hattutempun, kun Portugali löylytti Sveitsiä 6-1 lukemin.

Kuva: Reuters

United lähti maajoukkuetauolle pienimuotoisen euforian saattelemana, kun se voitti viimeisessä ottelussa ennen taukoa Fulhamin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Superlupaava argentiinalaispelaaja Alejandro Garnacho, joka on nimennyt Ronaldon suurimmaksi idolikseen, teki uransa ensimmäisen Valioliiga-maalin ottelun lisäajalla ja paranteli Unitedin asemaa sarjataulukossa.

Voiton myötä Red Devils on vain kolmen pisteen päässä neljäntenä olevasta Tottenhamista, ja Unitedilla on myös yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Ten Hag on saanut Unitedin hyvään lentoon katastrofimaisen alun jälkeen, kun joukkue hävisi kaksi ensimmäistä Valioliiga-otteluaan hollantilaisluotsin alaisuudessa Brightonille ja Brentfordille.

”Minulla ja meillä on tunne, että olemme matkalla oikeaan suuntaan. Tiedämme kuitenkin, että meillä vielä paljon tehtävää”, lisäsi ten Hag.

Lisandro Martinez ja Antony Ajaxista, Casemiro Real Madridista ja Christian Eriksen ilmaissiirrolla olivat kaikki isossa roolissa Unitedin syyskaudella.

Uusia vastuunkantajia on siis löytynyt, joten Ronaldon poislähtö ei välttämättä ole niin iso asia, kuin se ehkä olisi vielä muutama vuosi sitten ollut.