KATSO: Romelu Lukaku suuttui kunnolla Belgian putoamisen jälkeen

Romelu Lukaku antoi raivolle vallan, kun Belgian putoaminen Qatarin MM-kisoista varmistui Roberto Martinezin miehistön pelatessa maalittoman tasapelin Kroatiaa vastaan.

Chelsean hyökkääjä, joka on tällä hetkellä lainalla italialaisessa Inter Milanissa, tuhlasi ottelun aikana monta hyvää maalipaikkaa, ja se näkyi ottelun jälkeen.

Maaliton tasapeli merkitsi sitä, että Belgia – joka oli viime MM-kisoissa neljäs – jäi vuoden 2022 MM-kisojen F-lohkossa kolmannelle sijalle.

Belgian ainoa voitto turnauksessa tuli avausottelussa Kanadaa vastaan, eikä belgien esitys kyseisessäkään ottelussa vakuuttanut paitsi asiantuntijoita, ei myöskään faneja.

Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n maailmanrankingin toisena tällä hetkellä oleva Belgia oli myös lohkovaiheen päätöskierroksella Kroatiaa vastaan heikko, eikä se kyennyt nappaamaan voittoa, joka olisi varmistanut sille paikan pudotuspeleihin.

Kuva: Getty Images

Erityisen heikolla pelipäällä oli juuri Lukaku, joka tuli puoliajalla vaihdosta kentälle, mutta ei kyennyt käyttämään yhtäkään lukuisista maalipaikoistaan.

Yli 100 miljoonan euron siirtosummalla viime kaudeksi englantilaisseura Chelseaan siirtynyt laukoi muun muassa tolppaan, tökkäsi kertaalleen pallon lähietäisyydeltä maalin ohi, eikä saanut laitettua palloa verkon perukoille edes tyhjään maaliin ottelun lisäajalla.

Lukaku puhkesi kyyneliin päätösvihellyksen jälkeen ja sai välittömästi tukea Arsenal-legenda Thierry Henryltä, joka kuului Roberto Martinezin valmennustiimiin Qatarissa.

Jättiläismäisen hyökkääjän suru muuttui kuitenkin nopeasti vihaksi, kun hän asteli ulos pelinurmelta. Lukaku löi nyrkillä vaihtopenkin taustalasia, joka lähti paikoiltaan belgihyökkääjän lyönnin seurauksena.

Belgian päävalmentaja Martinez, joka ilmoitti myöhemmin irtisanoutuvansa tehtävästään kommentoi Qatarin MM-turnausta seuraavin sanoin: ”Ei ole helppa voittaa otteluita MM-kisoissa. Emme olleet omia itsejämme ensimmäisessä ottelussa, ja ansaitsimme tappion toisessa ottelussa.

”Halusimme päästä jatkoon, mutta olen varma että myös muut joukkueet halusivat jatkoon. Tämä on turnausjalkapalloa.”

”Viime MM-kisoissa voitimme kaikki kolme alkulohkovaiheen peliä ja halusimme mennä päätyyn asti.”

Entinen Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Jermaine Jenas kuvaili Belgian MM-turnausta näin: Belgian MM-kampanja ei vain ole ollut tarpeeksi hyvä.”

”He tekivät loppuhetkillä kaikkensa, mutta Kroatian joukkueen kokemus vei heidät jatkoon.”

”Belgian pelaajista on puhuttu monella tavalla, mutta kun pelaajat katsovat itseään peilistä, tietävät he, että ainoa syy tälle farsille löytyy joukkueen pelin tasosta.”