Andre Onana pudotettiin Kameroonin MM-joukkueesta ja lähetettiin kotiin: Tässä syyt

Italialaista Inter Milania edustava Andre Onana on lähetetty kotiin Qatarin MM-kisoista. Tuoreimpien tietojen mukaan syynä olisi maalivahdin ja päävalmentaja Rigobert Songin välinen kiista Onanan pelityylistä.

Kameroon pelasi maanantain ensimmäisessä MM-ottelussa Serbiaa vastaan, mutta tässä ottelussa Onanaa, joka pelasi Kameroonin maalinsuulla maan avausottelussa, ei enää nähty.

Viisi kertaa historian aikana Afrikan mestaruutta juhlinut Kameroon julkaisi kokoonpanon Serbiaa vastaan Suomen aikaa aikaisin maanantai-aamuna, mutta kaikkien yllätykseksi Onanaa ei avauskokoonpanossa näkynyt.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä Onanaa ei löytynyt edes koko Kameroonin pelaajalistalta vaihtopelaajat mukaan lukien, jonka johdosta Kameroonin jalkapalloliiton somekanavat täyttyivät futisfanien kysymyksistä.

Miten voi olla, että Inter Milanin tasoisen seurajoukkueen ykkösveskari putoaa Kameroonin kokoonpanosta yhden ottelun jälkeen? Tähän kysymykseen vastauksen tarjosi huippuluotettava jalkapallotoimittaja Fabrizio Romano, joka twiittasi oman näkemyksensä tilanteeseen liittyen.

Päävalmentaja Songin sanottiin haluavan Onanan pelaavan enemmän ”perinteisen maalivahdin sijaan”, johon Onana ei lopputulos huomioiden ilmeisesti suostunut.

Erinomaisesti peliä avaavana ja hieman erikoisesta torjuntatyylistään tunnettu Onana on noussut jalkapallomaailman huipulle viihdyttävällä, mutta yhtäaikaa laadukkaalla maalivahtipelaamisellaan, joten miksipä hän tähän vaatimukseen suostuisikaan.

The Athletic lehden toimittaja Dermot Corrigan tarjosi asiaan myös oman näkemyksensä, joka oli hieman Romanon vastaavaa yksityiskohtaisempi. Hänen mukaansa päävalmentaja Song oli vaatinut Onanaa avamaan peliä enemmän pitkillä avauksilla eikä lyhyillä syötöillä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Kameroon pärjää ilman Onanaa, sillä Serbia-ottelussa hänen tilallaan pelannut Devis Epassy ei ole lähellekään Inter-maalivahdin tasoinen pallon torjuja.

Jo Serbia-ottelussa Epassylta nähtiin muutama virhe, eikä lohkovaiheen päätöskierroksella mestarisuosikki Brasiliaa vastaan homma tule ainakaan helpottumaan.

Maalivahtipelaaminen tulee olemaan todella tärkeässä osassa Kameroonin jatkohaaveiden kannalta, sillä Songin suojateilta vaaditaan viimeisellä lohkovaiheen ottelukierroksella voitto Brasiliasta, mikäli se edes mielii päästä pudotuspeleihin mukaan.

Voitto Brasiliasta voisi toki olla jopa Onanan mukana ollessa epärealistinen tavoite, mutta Inter-maalivahdin pois potkimisen jälkeen tämän haaveen toteutumisen prosentuaalinen todennäköisyys ei ainakaan parantunut.

Kameroon kohtaa Brasilian perjantaina 2. joulukuuta kello 21:00, kun G-lohkon maat mittelevät viimeisen kerran paikasta pudotuspeleihin.