Liverpool aloittaa neuvottelut 45 miljoonan euron arvoisen puolustajan hankkimiseksi

Tuoreimpien tietojen mukaan Liverpool on erittäin kiinnostunut hankkimaan 19-vuotiaan portugalilaisen Antonio Silvan. Nuori puolustaja pelaa tällä hetkellä kotimaassaan Benficassa, mutta hän on tällä hetkellä monen suurseuran hankintalistalla.

Useiden eri lähteiden mukaan Liverpool on halukas aloittamaan neuvottelut Benfican kanssa heti Qatarin MM-kisojen jälkeen, ja Valioliiga-seura olisi kiinnostunut kiinnittämään Silvan riveihinsä pysyvällä siirrolla.

Silva on päässyt pelaamaan Portugalin paidassa MM-kisoissa yhden kerran: lohkovaiheen kolmannella kierroksella Etelä-Koreaa vastaan. 19-vuotias puolustaja pelasi ottelussa erittäin vahvasti, ja ei ole ihme, että myös Real Madrid ja Barcelona ovat kiinnostuneita Silvan pelioikeuksista.

Silva on ollut vakuuttava myös seurajoukkueessaan, ja Liverpoolin onkin kerrottu haluavan hankkia nuoren puolustajan tulevaisuutensa perustaksi. Pelityyliltään Silva sopisi Jurgen Kloppin joukkueeseen kuin nenä päähän, joten on mielenkiintoista nähdä, pääseekö Liverpool sopuun siirrosta Benfican kanssa.

Kuva: Getty Images

Viime kesänä seurat neuvottelivat ison kaupan uruguyalaisesta Darwin Nunezista, joten yhteys kahden joukkueen väliltä löytyy. Ja vaikka Silva on vasta 19-vuotias, on hän tasoltaan jo nyt niin laadukas pelaaja, että Kloppilla olisi varmasti käyttöä hänelle välittömästi.

Liverpool olisi raporttien mukaan kiinnostunut hankkimaan Silvan jo tammikuun siirtoikkunassa. On kuitenkin jännittävää nähdä, onko Benfica halukas myymään tärkeän puolustajansa kesken kauden.

Kloppin näkökulmasta kauppa olisi kuitenkin varmasti hyvä saada maaliin jo tämän kauden aikana, sillä Liverpoolin toppariosasto oli tuuliajolla läpi syyskauden.

Portugalilaislähteiden mukaan Benfican hintapyyntö Silvasta on noin 45 miljoonaa, joka olisi kuulostanut vielä muutama vuosi sitten todella kovalta. Tänä päivänä lupaavien nuorten siirtohinnat ovat kuitenkin korkeita, ja pelkästä potentiaalista joutuu maksamaan kymmeniä miljoonia.

Monen asiantuntijan mielestä on kuitenkin hämmentävää, miksi Liverpool on hankkimassa ensimmäisenä topparia. Vielä alakertaakin akuutimpia ongelmia sillä on keskikentällä, sillä ikääntyvät pelaajat, kuten Jordan Henderson ja James Milner ovat olleet valtavissa ongelmissa laadukkaita vastustajia vastaan.

Silvan hankinta olisi toki tulevaisuuden kannalta hieno asia, mutta onko hän sellainen pelaaja, jonka avulla Liverpool kääntää murheellisen alkukauden positiivisemmaksi niin kansallisilla kuin kansainvälisillä pelikentillä.