Lionel Messi: Tiesimme Kroatian heikon kohdan

Argentiina voitti Marokon MM-kisojen välierissä 3-0, ja kisojen ykköstähti Lionel Messi teki Argentiinan ensimmäisen maalin rangaistuspotkusta. Argentiina kohtaa sunnuntaina pelattavassa MM-finaalissa joko Ranskan tai Marokon.

Qatarin MM-kisojen välieräottelun jälkeen Messi kertoi, että hän tiesi Argentiinan pystyvän vahingoittamaan Kroatiaa vastahyökkäyksissä.

Toissa kesänä Copa American voittanut Argentiina eteni voiton myötän historiansa kuudenteen MM-finaaliin selkeällä 3-0-voitolla, jossa Messin lisäksi maalintekijänä kunnostautui kaksi osumaa tehnyt Manchester Cityn hyökkääjä Julian Alvarez.

”Tämä on todella älykäs joukkue”, sanoi Messi, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. ”Olimme läpi ottelun tietoisia siitä, mitä halusimme ottelun aikana tehdä. Kroatialaiset saisivat hallita palloa, mutta ymmärsimme, että se voisi toimia eduksemme.”

”Kun he menettävät pallon, he jättävät monesti paljon tilaa, ja toisinaan he ovat erittäin epäjärjestäytyneitä.”

Kuva: AP Photo

Voiton merkityksestä hän kertoi: ”Näiden ihmisten kanssa olemme kuin samaa perhettä, ja pelaaminen heidän kanssaan MM-kisoissa on uskomatonta.”

”Olemme päässeet haluamaamme paikkaan. Aluksi meillä oli vaikeuksia, mutta kehotimme yleisöä uskomaan meihin, koska olimme itsevarmoja.”

”Teimme sen, tämä ryhmä on hullu. Joukkue tuo minulle mieleen perheeni.”

”Minulle tämä tuntuu parhaalta. Meillä on ollut vaikeita hetkiä, mutta tänä iltana pääsimme todistamaan jotain upeaa.”

Argentiina selvitti tiensä MM-finaaliin siitä huolimatta, että se kärsi turnauksen avausottelussa käsittämättömän tappion Saudi-Arabialle. Messi väittää, että tappio antoi heille arvokkaan läksyn.

”Ensimmäisen ottelun tappio oli meille valtava isku, varsinkin kun olimme pelanneet 26 ottelua putkeen ilman tappioita.”

”Emme odottaneet häviävämme Saudi-Arabialle, mutta sen myötä joukkueen suorituskyky pantiin koetukselle heti, ja olemme sittemmin osoittaneet, kuinka sitkeitä olemme.”

”Jokainen peli on ollut meille kuin finaali, mikä on tehnyt turnauksesta uskomattoman haastavan ja henkisesti väsyttävän. Mutta onneksi olemme pelanneet viidessä finaalissa ja voittaneet ne kaikki. Toivon, että otamme kuudennen maailmanmestaruuden.”

Entinen Englannin maajoukkueen pelaaja ja nykyinen TV-asiantuntija Gary Neville oli innoissaan Messin esityksestä ja kommentoi asiaa seuraavin sanoin: ”Tämä tuntuu kuin tehtävältä hänelle, MM-kisat, eikö?”

”Ja koko muu joukkue hänen ympärillään on niin yhtenäinen pelitavan suhteen. He käytännössä sanovat pelaavansa nollapelin ja että vastustajilla tulee olemaan todella vaikeaa pelata heitä vastaan. Teemme kaikkemme ja hän ratkaisee voiton meille, hän tekee jotain, ja se vain tapahtuu.”