Luis Enrique jättää tehtävänsä: Kuka tulee Espanjan valmentajaksi MM-kisojen jälkeen?

Espanjan jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Luis Enriquen odotetaan irtisanoutuvan tehtävästään karmean Marokko-tappion jälkeen, joka katkaisi Espanjan MM-turnauksen jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Enrique tulee huhujen mukaan jättävän päävalmentajan pestin jo 48 tunnin sisällä, sillä Espanjan viime EM-kisoissa välieriin luotsannut valmentaja on ottanut eri lähteiden mukaan MM-tappion erittäin raskaasti.

Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta tällä hetkellä valmentava Luis de la Fuente on vahvimmilla Enriquen seuraajaksi. Villeimmissä huhuissa 61-vuotiaan sopimusta A-maajoukkueen kanssa odotetaan julkaistavaksi jo 48 tunnin sisällä, eli Espanjassa ollaan reagoimassa Enriquen lähtöön nopeasti.

Kuva: Getty Images

Qatarin MM-kisat käynnistyivät Espanjan osalta melkoisella ilotulituksella, kun se kaatoi avausottelussaan Costa Rican peräti 7-0 lukemin.

Tyrmäyslukemin otetun voiton jälkeen La Roja nostettiin jopa yhdeksi turnauksen voittajasuosikeista, sillä Enriquen suojattien hyökkäyspelaaminen oli todella silmiä hiveltävää katseltavaa.

Avausottelun kaltainen näytös jäi kuitenkin yksittäiseksi valonpilkahdukseksi, ja ainoaksi Espanjan voitoksi vuoden 2022 MM-kisoissa.

Lohkovaiheen toisella kierroksella Espanja pelasi nimittäin 1-1 tasapelin Saksaa vastaan, ja viimeisessä lohko-ottelussa La Roja kärsi 1-2 tappion Japanille.

Marokkoa vastaan nähdyssä rangaistuspotkukilpailussa Espanja ei onnistunut tekemään yhtään maalia, sillä niin jatkoajan lopussa kentälle otettu Pablo Sarabia, kuin Carlos Soler, sekä Sergio Busquets epäonnistuivat yrityksissään.

Epäonnistumisen määrä tuntuu varsin kummalliselta siitä syystä, että ennen Qatarin MM-kisoja Enrique kertoi pyytäneensä jokaista pelaajaa harjoittelemaan yli 1000 kertaa rangaistuspotkuja.

Hän kertoi toimittajille asiasta seuraavalla tavalla: ”Uskon heidän tehneen kotiläksynsä. Yli vuosi sitten yhdellä maajoukkueleirillä kerroin heille, että MM-kisoihin saapuessaan heidän on tullut laukoa vähintään 1000 rangastuspotkua. Jos odotat kisoihin asti harjoitellaksesi rangaistuspotkuja… (se ei tule olemaan tarpeeksi).

”Kyseessä on maksimaalisen jännityksen tapahtuma, jossa sinulla on mahdollisuus näyttää henkinen vahvuutesi laukomalla rangaistuspotku juuri sillä tavalla kuin haluat, mikäli olet harjoitellut sitä 1000 kertaa. Se kertoo paljon jokaisesta pelaajasta.”

”Se miten hallitset paineet on harjoiteltavissa ja hallittavissa. Kyse on vähemmän tuurista – maalivahdeilla on enemmän vaikutusta.”

”Meillä on erittäin hyvä maalivahti, jokainen kolmesta pystyy suorittamaan hyvin rangaistuspotkuissa. Joka kerta kun lopetamme harjoitukset, näen paljon pelaajia laukomassa rangaistuspotkuja.”