Kieran Trippier kommentoi ongelmia, joita hän on uransa aikana kohdannut!

Laitapuolustaja Kieran Trippier puhui maanantain lehdistötilaisuudessa vaikeuksista, jotka hänen on täytynyt uransa aikana kohdata päästäkseen kantamaan Englannin kapteeninnauhaa jalkapallon MM-kisoissa. Lisäksi Trippier kertoi uskovansa, että vähäiset kaukolaukausmaalit Qatarissa johtuvat aiempaa kevyimmistö palloista.

Newcastlea edustava laitapuolustaja saapui vuosikymmenen ensimmäiseen jalkapallon MM-turnaukseen erinomaisessa iskussa, ja hän on pelannut molemmissa Englannin lohkovaiheen otteluissa neljän alakerran oikeassa laidassa.

Trippier sai viime ottelussa Yhdysvaltoja vastaan kantaakseen myös Kolmen Leijonan kapteeninnauhan, kun joukkueen virallinen kapteeni Harry Kane otettiin vaihtoon 0-0 päättyneessä USA -ottelussa perjantaina.

Kyseessä oli 32-vuotiaalle Trippierille todella tunteikas hetki, ja hän kertoi maanantaina kulkeneensa pitkän tien huipulle. Trippier, joka ei onnistunut murtautumaan Manchester Cityn ykkösjoukkueeseen kävi muutaman kerran lainalla muun muassa Barnsleyssa ja Burnleyssa, ennen kuin hän siirtyi Citystä lopullisesti Claretsiin.

”Ei ole mitään häpeää pudottautua sarjaa alemmaksi ja pelata Championshipissa. Pelasin siellä viisi vuotta, rakensin siellä itseäni,” Trippier sanoi.

”Kun siirryin Tottenhamiin en pelannut heti paljoa ja minun piti olla kärsivällinen. Kyse on haasteista ja siitä, miten pystyt käsittelemään ne. Olen päässyt monen asian yli urani aikana enkä vaihtaisi hetkeäkään pois.”

Kuva: Getty Images

Entisestä Atletico Madrid -puolustajasta on tullut todella tärkeä pelaaja sekä seuralleen Newcastlelle että Englannin maajoukkueelle, mutta hän pitää omien sanojensa mukaan siitä, että hänen pelaamistaan ei seurata mediassa kovinkaan tarkalla silmällä.

”Teen parhaani jokaisessa seurassa missä pelaan ja sama pätee myös silloin, jos minut kutsutaan maajoukkueeseen. Annan aina 110 prosenttia itsestäni kun pelaan,” hän lisäsi. ”Tulen aina suorittamaan työni ja annan sille kaiken mitä minusta löytyy.”

Trippierin toistaiseksi ainoa maajoukkuemaali syntyi vapaapotkusta, joka vei Englannin johtoon viime MM-kisojen välierässä Kroatiaa vastaan.

Qatarin MM-kisojen ensimmäisellä peliviikolla kukaan ei tehnyt suoraa vapaapotkumaalia, ja Trippier uskoo sen johtuvan Al Rihla -pallosta, joka on Adidaksen valmistama.

”Sanoisin pallojen olevan hieman erilaisia – se ei johdu lämpötilasta tai mistään sellaisesta,” hän sanoi. ”Minusta pallo tuntuu hieman kevyemmältä. Se tuntuu siltä, että jos laitat potkuun liikaa voimaa, pallo vain lentää pois.”