Hollannin nouseva tähti Gakpo ”tulee kehittymään vielä hurjasti”, sanoo päävalmentaja Louis van Gaal

Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal kertoi lehdistötilaisuudessaan maanantaina, että hän uskoo kaksi maalia tehneet nuorukaisen ”kehittyvän vielä paljon enemmän” tulevaisuudessa. Kyseisen lausahduksen Oranjen päävalmentaja sanoi sen jälkeen, kun toimittaja kysyi häneltä, mitä mieltä van Gaal on Cody Gakpon tulevaisuudesta.

Hollantilaisseura PSV:ssä tällä hetkellä pelaava Gakpo on ollut jo yli vuoden ajan Euroopan suurseurojen kiikarissa, ja viime aikoina hänen perässään on ollut englantilainen Manchester United. Tällä kaudella Gakpo on tykittänyt PSV Eindhovenin riveissä 13 maalia ja syöttänyt 17, joten ottajia 23-vuotiaalla hyökkääjällä takuulla riittää.

Hänen puskumaalinsa 2-0 voitossa Senegalia vastaan ja upea vasemman jalan laukaus on vienyt Hollannin A-lohkon kärkipaikalle, kun jäljellä on enää lohkovaiheen viimeinen kierros.

Mikäli Hollanti välttää viimeisessä lohko-ottelussa tappion jo varmasti alkulohkoon jäävää Qataria vastaan, pääsee se varmasti jatkoon pudotuspeleihin.

”Osasin jo ennestään enemmän ja vähemmän odottaa että hänestä kehittyy erinomainen pelaaja, mutta nyt uskon, että hänestä tulee vielä selvästi parempi. Joten en ole kovin yllättynyt,” kommentoi van Gaal maanantain lehdistötilaisuudessa Gakpoa.

”On upeaa nähdä että hän pystyy tekemään tällaisia suorituksia suurissa peleissä maailman suurimmassa turnauksessa.”

Hollannin miehittämän A-lohkon voittaja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella B-lohkon toiseksi sijoittuneen joukkueen, kun taas A-lohkon kakkossijalle päätyvä joukkue kohtaa B-lohkon voittajan. Tällä hetkellä B-lohkon ykkössijalta löytyy Englanti, kun taas toiselta sijalta löytyy sensaatiomaisen voiton Walesista ottanut Iran.

Hollanti on omassa lohkossaan tasapisteissä Ecuadorin kanssa, mutta paremman maalieron ansiosta Oranje löytyy sarjataulukosta Ecuadorin edeltä.

Ecuador kohtaa lohkovaiheen päätöskierroksella Senegalin, kun taas Senegal kohtaa Al Bayt Stadiumilla turnauksen isäntämaa Qatarin.

”Jos haluat tulla maailmanmestariksi, sinun pitää pystyä voittamaan kenet tahansa,” sanoi entinen Manchester Unitedin päävalmentaja van Gaal.

”Maat joiden ei odotettu etenevän jatkoon ovat etenemässä jatkoon, tai ainakin tekemässä muiden maiden etenemisen vaikeaksi… Tietenkin minulle kerrotaan mitä muissa otteluissa tapahtuu. Teen (lohkovaiheen viimeisellä kierroksella) tarvittavat toimenpiteet jotka ovat mahdollisia saamieni tietojen perusteella.”

Espanjalaista Barcelonaa edustava Memphis Depay on palaamassa pelikuntoon, mutta van Gaal kertoi, ettei hän ota riskejä Depayn kanssa.

Ja miksipä ottaisi, kun Depayn ”tuuraajaksi” alunperin nimetty Gakpo on ollut kenties koko Hollannin paras pelaaja Qatarin MM-turnauksessa.