Jalkapallon MM-kisojen B-lohko

Jalkapallon MM-kisojen B-lohko

Tältä sivulta voit katsoa tietoa koskien jalkapallon MM-kisojen B-lohkoa Qatarissa järjestettävissä maailmanmestaruuskilpailuissa. Pääset tarkistamaan helposti paitsi kaikki B-lohkon joukkueet ja otteluohjelman, myös asiantuntijoiden kirjoittamat ytimekkäät esittelyt jokaisesta maajoukkueesta. Lisäksi esittelemme sen, miltä jalkapallon MM-kisojen B-lohko näytti edellisissä MM-kisoissa vuonna 2018.

B-lohkoa on nimitetty yleisesti Qatarin MM-kisojen kuoleman lohkoksi, sillä tämän alkulohkon joukkueet ovat keskiarvoltaan kaikista korkeimmalle rankattuja kaikki alkulohkot mukaan lukien. Toki lempinimi kuoleman lohko juontaa juurensa myös politiikan puolelta, sillä USA ja Iran eivät ehkä ole niitä kaikkein lähimpiä ystäviä jalkapallokenttien ulkopuolella.

USA:n ja Iranin lisäksi jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa pelaavat Englanti ja Wales, joista ensimmäisenä mainittu kuuluu turnauksen voittajasuosikkeihin. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin mielenkiintoinen alkulohko, jossa erityisesti toisesta jatkopaikasta käydään tiukkaa kilpailua. USA ja Wales ovat varsin tasaväkinen taistelupari, mutta ei Iraniakaan kannata poissulkea, sillä joukkueesta löytyy hyviä pelaajia muun muassa FC Portoa edustavan Mehdi Taremin muodossa.

B-lohkon otteluohjelma MM-kisoissa 2022

PäivämääräOtteluAika (EET)Stadion
Ma, 21.11.Englanti vs. Iran16:00Khalifa Int’l
Ma, 21.11.USA vs. Wales20:00Ahmad Bin Ali
Pe, 25.11.Wales vs. Iran11:00Ahmad Bin Ali
Pe, 25.11.Englanti vs. USA20:00Al Bayt
Ti, 29.11.Wales vs. Englanti20:00Ahmad Bin Ali
Ti, 29.11.Iran vs. USA20:00Al Thumama

Joukkueet jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa

Qatarissa järjetettävien jalkapallon MM-kisojen B-lohkon joukkueet ovat Englanti, USA, Wales ja Iran. Tästä alkulohkosta löytyy siis kolme englanninkieltä äidinkielenään puhuvaa maata, sekä Lähi-Idässä sijaitseva Iran.

Englanti on B-lohkon ylivoimainen voittajasuosikki, ja heidän odotetaan voittavan alkulohko jopa puhtaalla pelillä. Heidän perässään toisesta jatkopaikasta taistelevat kiivaimmin USA ja Wales, jotka on arvostettu sekä asiantuntijoiden että futisfanien toimesta hyvin lähelle toisiaan.

Iran ei aivan kyseisen kaksikon vertainen jalkapallomaa ole, mutta mikäli se onnistuu pelaamaan kurinalaista peliään ja käyttämään maalipaikat tehokkaasti hyväksi, pystyy se kiusata ainakin jenkkejä ja Walesia.

Nyt kuitenkin otamme käsittelyyn kaikki joukkueet jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa ja kerromme, mitä odotuksia meillä on näiden maajoukkueiden suhteen Qatarissa. Joukkue-esittelyiden alapuolelta voit lisäksi katsoa jokaisen joukkueen otteluohjelman MM-kisoissa 2022.

Englanti MM-kisojen B-lohkossa

Viime MM-kisoissa välieriin asti edennyt ja vuonna 2021 pelatuissa EM-kisoissa finaalitappion kärsinyt Englanti lähtee B-lohkoon todella selvänä voittajasuosikkina. Gareth Southgatella on käsissään vahva joukkue, mutta Englannin historia jalkapallon arvokisoissa on sen verran surullinen, että onko sen edes mahdollista nykyaikana voittaa mitään suurta? Edellisen kerran Englannin jalkapallomaajoukkue on nimittäin voittanut ”todellisen” pokaalin vuonna 1966, eli 56 vuotta sitten.

Englannilla on käsissään monipuolinen joukkue, josta löytyy paitsi nuoruutta, myös todella paljon kokemusta arvokisoista. Jude Bellinghamin ja Bukayo Sakan kaltaiset nuorukaiset johtavat Englannin nuoriso-osastoa, mutta suurimmat otsikot ja tulosvastuun joukkueessa kantanee Tottenhamia seurajoukkuetasolla edustava Harry Kane, joka johtaa Kolmen Leijonan hyökkäystä tuttuun tapaan.

Puolustuspäässä kysymysmerkkejä on ehkä hieman enemmän, sillä esimerkiksi Southgaten luottomies Harry Maguire ei seurajoukkuetasolla ole vakuuttanut. Toki puolustuspäästä löytyy muun muassa John Stonesin ja Kyle Walkerin kaltaisia pelaajia, mutta tästä huolimatta Englannin puolustuspelaaminen on asiantuntijoita huolestuttanut. Puolustuspään ongelmista on toki nähty esimerkkejä esimerkiksi UEFA Nations Leaguessa, jossa eri maajoukkueet kylvettivät Englantia yksi toisensa jälkeen.

Englannin otteluohjelma B-lohkossa

PäivämääräOtteluAika (EET)Stadion
Ma, 21.11.Englanti vs. Iran16:00Khalifa Int’l
Pe, 25.11.Englanti vs. USA20:00Al Bayt
Ti, 29.11.Wales vs. Englanti20:00Ahmad Bin Ali

Kerroin lohkovoitolle: 1,33

Parhaat pelaajat: Harry Kane, Jude Bellingham, Raheem Sterling, Declan Rice, Kieran Trippier

USA MM-kisojen B-lohkossa

Seuraavissa jalkapallon MM-kisoissa yhtenä isäntämaana toimiva USA selvitti tiensä Qatarin MM-kisoihin vain maalieron turvin. Tästä huolimatta Gregg Berhaltersin suojatteja pidetään lupaavana joukkueena, joka pystyy parhaimmillaan kiusaamaan käytännössä mitä tahansa vastustajaa.

Kyseessä on 11. kerta kun USA on mukana jalkapallon MM-kisoissa, joskin mitään suuria saavutuksia se ei historian aikana ole onnistunut saavuttamaan. USA:n paras sijoitus MM-tasolla nimittäin on välieräpaikka vuodelta 1930, eli mitalipeleihin ei jenkeillä ole ollut asiaa yli 90 vuoteen.

USA:n joukkueesta löytyy erityisesti nuoria lupaavia pelaajia, jotka ovat vasta tekemässä nousuaan jalkapallomaailman huipulle. Kirkkaimpana tähtenä loistaa lontoolaista Chelseaa seurajoukkuetasolla edustava Christian Pulisic, joka saa tukea muun muassa niin ikään Valioliigassa pelaavalta Tyler Adamsilta.

Muita laatupelaajia jenkkien joukkueessa ovat esimerkiksi italialaista Juventusta edustava keskikenttäpelaaja Weston McKennie sekä Bundesliigan Borussia Dortmundissa pelaava toisen polven maajoukkuepelaaja Gio Reyna.

USA otteluohjelma B-lohkossa

PäivämääräOtteluAika (EET)Stadion
Ma, 21.11.USA vs. Wales20:00Ahmad Bin Ali
Pe, 25.11.Englanti vs. USA20:00Al Bayt
Ti, 29.11.Iran vs. USA20:00Al Thumama

Kerroin lohkovoitolle: 6,50

Parhaat pelaajat: Christian Pulisic, Tyler Adams, Weston McKennie, Brenden Aaronson, Sergino Dest

Wales MM-kisojen B-lohkossa

Wales selvitti tiensä tiensä Qatarin MM-kisoihin pudotuspelien kautta, jonka finaalissa se voitti kotinurmellaan Ukrainan. Kisapaikka jalkapallon maailmanmestaruusturnaukseen oli Walesin ensimmäinen sitten vuoden 1958, eli Walesin jalkapallomaajoukkue pääsee pelaamaan kirkkaimmissa parrasvaloissa ensi kertaa yli 64 vuoteen.

Vuonna 1958 Wales aina peräti puolivälieriin asti, mutta tämän tempun toistaminen kuulostaa tällä hetkellä melkoiselta maailman kahdeksannelta ihmeeltä. Toki Wales on kyennyt ylisuorittamaan myös viime vuosien aikana, sillä Robert Pagen suojatit etenivät esimerkiksi vuoden 2016 EM-kisoissa peräti välieriin asti.

Jopa jatkopaikka voi kuitenkin Qatarin MM-kisoissa olla tiukassa, sillä Wales on tällä hetkellä asiantuntijoiden laskuissa hieman USA:ta heikompi joukkue. Mitään ei kuitenkaan kannata poissulkea ennen MM-kisojen alkua, sillä mikäli Gareth Balen kipparoima Wales saa koneensa toimimaan, ja Bale saa tukea Daniel Jamesilta sekä Aaron Ramseylta, on jatkopaikka erittäin potentiaalinen lopputulema.

Walesin otteluohjelma B-lohkossa

PäivämääräOtteluAika (EET)Stadion
Ma, 21.11.USA vs. Wales20:00Ahmad Bin Ali
Pe, 25.11.Wales vs. Iran11:00Ahmad Bin Ali
Ti, 29.11.Wales vs. Englanti20:00Ahmad Bin Ali

Kerroin lohkovoitolle: 7,00

Parhaat pelaajat: Gareth Bale, Daniel James, Aaron Ramsey, Kieffer Moore, Harry Wilson

Iran MM-kisojen B-lohkossa

Iran on Aasian korkeimmalle rankattu jalkapallomaajoukkue, ja sille Qatarin MM-kisat ovat jo kolmannet perättäiset jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut. Tästä huolimatta Irania on ennakoitu lohkon viimeiselle sijalle, joskin parhaimmillaan se voi taistella jopa jatkopaikasta, mikäli kaikki palapelin palaset napsuvat täydellisesti kohdalleen.

MM-karsinnat Iran hoiti tyylillä, sillä kahdeksasta pelaamastaan ottelusta se voitti seitsemän ja hävisi vain yhden. Tämän myötä se voitti oman karsintalohkonsa, jättäen taakseen muun muassa niin ikään Qatarissa mukana olevan Etelä-Korean.

Iranin joukkueesta löytyy mielenkiintoisia pelaajia, sillä FC Porton Mehdi Taremi ja Bayer Leverkusenia nykyisin edustava Sardar Azmoun ovat erinomaisia boksipelaajia. Heille maalipaikkoja pyrkii tarjoamaan Iranin kapellimestarina toimiva vikkeläjalkainen ja Valioliigassakin aikanaan väläytellyt Alireza Jahanbakhsh, joka edustaa nykyisin Hollannin pääsarjassa pelaavaa Feyenoordia.

Iranin otteluohjelma B-lohkossa

PäivämääräOtteluAika (EET)Stadion
Ma, 26.11.Englanti vs. Iran16:00Khalifa Int’l
Pe, 25.11.Wales vs. Iran11:00Ahmad Bin Ali
Ti, 29.11.Iran vs. USA20:00Al Thumama

Kerroin lohkovoitolle: 17,00

Parhaat pelaajat: Sardar Azmoun, Mehdi Taremi, Alireza Jahanbakhsh, Milad Mohammadi, Majid Hosseini

Jalkapallon MM-kisojen B-lohko vuonna 2018

Vuonna 2018 pelatuissa MM-kisoissa B-lohko muodostui Portugalista, Espanjasta, Marokosta sekä jälleen Qatarin MM-turnauksessa B-lohkosta löytyvästä Iranista. Jatkopaikat alkulohkosta nappasivat Portugali ja Espanja, joiden paremmuusjärjestys määräytyi tehtyjen maalien perusteella.

Lohkon kolmannelle sijalle ja yhden pisteen päähän Espanjasta ja Portugalista jäi Iran, joka keräsi kolmesta ottelusta neljä pistettä. Jumbosijalle B-lohkossa jäi Marokko, jonka saldoksi kolmen pisteen jälkeen jäi yksi piste.

Marokko oli hyvin lähellä voittoa lohkovaiheen viimeisellä kierroksella, kun Youssef En-Nesyri vei maan 2-1 johtoon Espanjasta 81. peliminuutilla. Real Madridia kyseisellä hetkellä seurajoukkuetasolla edustanut Isco toi kuitenkin Espanjan tasoihin lisäajalla, kuten teki samaan aikaan Mehdi Taremi, joka toi lisäajan rangaistuspotkumaalillaan Iranin tasoihin Portugalia vastaan.

Usein kysytyt kysymykset jalkapallon MM-kisojen B-lohkosta

Mitä joukkueita jalkapallon MM-kisojen B-lohkossa pelaa?

Jalkapallon MM-kisojen A-lohkossa pelaavat Englanti, USA, Wales ja Iran. Kyseinen lohko on FIFA:n maailmanrankingin perusteella koko MM-kisojen kovatasoisin alkulohko, jonka johdosta sitä on nimitetty ”kuoleman lohkoksi”.

Mitkä ovat Qatarin MM-kisojen B-lohkon parhaat joukkueet?

Englanti on B-lohkon selkeä ennakkosuosikki Qatarin MM-kisoissa. Toisesta jatkopaikasta taistelevat suurimmalla todennäköisyydellä USA ja Wales, joskaan Irania ei ole syytä unohtaa aivan täysin.

Milloin jalkapallon MM-kisojen B-lohko pelaa?

Qatarin MM-kisoissa B-lohkon joukkueet pelaavat maanantaina 21.11., perjantaina 25.11., sekä tiistaina 29.11.