Iran upeaan voittoon Walesista: Loppuhetkien maalit pudottivat Gareth Balen tähdittämän Walesin lohkojumboksi

Iran voitti kahdella Roozbeh Cheshmin ja Ramin Rezaeianin lisäaikamaalilla Walesin 2-0 lukemin ja tarrasi tiukasti kiinni jatkopaikkaan. Robert Pagen luotsaamalle Walesille tappio tarkoitti sitä, että sen täytyy voittaa lohkovaiheen päätöskierroksella Englanti, mikäli se edes toivoa pääsyä MM-kisojen pudotuspeleihin.

Cheshmin upea matala laukaus takanurkkaan läpäisi Walesin puolustuksen, jota vastaan Iran vyörytti hyökkäyksiä koko toisen puoliajan jälkeen.

Maalit syntyivät sen jälkeen, kun Walesin maalivahti Wayne Hennessey ajettiin punaisella kortilla ulos kentältä 84. peliminuutilla. Nottingham Forestissa seurajoukkuetasolla pelaava Hennessey tyrmäsi tylyllä tavalla Mehdi Taremin, kun tämä oli karkaamassa läpiajoon pitkän syötön päätteeksi, joka puhkoi Walesin puolustuslinjan.

Kahdeksannella lisäminuutilla tulleen ensimmäisen maalin jälkeen Iran lisäsi vielä johtoaan kertaalleen, kun Rezaeian laittoi pallon tyylikkäästi verkkoon ohi vaihdosta kentälle tulleen varamaalivahti Danny Wardin.

Ensimmäisessä kisaottelussaan 1-1 tasapeliin Yhdysvaltoja vastaan noussut Wales jahtasi ottelussa Iranin tapaan ensimmäistä MM-voittoaan, mutta valitettavasti juhlaan ei tullut aihetta. Ainoa jälkipolville ottelusta jälkikäteen kerrottavaksi päätyvä asia oli se, että kyseessä oli Gareth Balen 110. maaottelu Walesin paidassa, joka nosti hänet pelattujen maaotteluiden määrässä maan ykkössijalle.

Kuva: Getty Images

Surkeasti avausottelussa pelannut ja täydellisesti Englannin jyrän alle jäänyt Iran oli toisessa ottelussaan ensihetkistä lähtien vahva, joka vaikutti jopa hieman yllättävän Walesin.

Ensimmäisellä puoliajalla Wales kuitenkin vielä pysyi Iranin kyydissä välttävästi mukana, mutta toisella puoliajalla Pagen suojatit olivat jatkuvasti vaikeuksissa. Iran toi hyökkäyksiään jatkuvalla syötöllä Walesin rangaistusaluetta kohti, eikä Wales päässyt edes pallonriistojen jälkeen kunnolla palloon kiinni Iranin aggressiivisen prässipelin vuoksi.

Page yritti muuttaa pelin suuntaa tekemällä muutaman vaihdon, kun kentälle asteli muun muassa viimeksi syyskuussa edellisen ottelunsa pelannut Joe Allen, mutta paria tilannetta lukuun ottamatta peli pysyi edelleen Walesin puolustuspäässä.

Tästä huolimatta näytti, että Wales saa kuin saakin pidettyä pelin tasatuloksessa, mutta Cheshmin kaunis laukaus 25 metristä upotti nämä haaveet.

Walesin kapteeni ja ykköstähti Bale kommentoi tappiota ottelun jälkeen seuraavin sanoin: ”Tämä on surullista, me olemme surullisia. Ei ole muuta tapaa kuvastaa tulosta.”

”Taistelimme loppuun asti, mutta näin vain tapahtui. Tätä on vaikea hyväksyä, mutta meidän on pakko päästä tästä yli ja hoitaa itsemme kuntoon.”