Maailman parhaaksi valittu pelaaja jää sivuun Qatarin MM-kisoista!

Ranskan maajoukkuehyökkääjä Karim Benzema joutuu jättämään Qatarin MM-kisat väliin harjoituksissa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Ranskan jalkapalloliitto ilmoitti myöhään lauantai-iltana, että Benzema joutui keskeyttämään maajoukkueen harjoitukset aiemmin päivällä, eikä hän pysty pelaamaan sunnuntaina 20. marraskuuta alkavissa jalkapallon MM-kisoissa.

Benzema oli osallistumassa ensimmäisiin Ranskan harjoituksiin, kun hän tunsi kireyttä vasemmassa reidessään. Tähtihyökkääjä keskeytti treenin ja suuntasi Ranskan maajoukkueen lääkärin kanssa magneettikuvaukseen Dohaan.

Valitettavasti magneettikuvat osoittivat, että Benzeman vasemmassa reidessä on repeämä, joka estää 34-vuotiaan supertähden pelaamisen vuosikymmenen ensimmäisissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa.

Ranskan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps kommentoi Benzeman loukkaantumista ja poisjääntiä seuraavin sanoin: ”Olen erittäin surullinen Karimin puolesta, joka oli tehnyt Qatarin MM-kisoista itselleen todella tärkeän asian. Tästä uudesta takaiskusta huolimatta uskon ryhmääni. Teemme kaikkemme, jotta voimme kohdata valtavan haasteemme.

Benzema oli Ranskan paras maalintekijä Brasiliassa pelatuissa MM-kisoissa vuonna 2014, mutta hän ei ollut mukana Ranskan joukkueessa vuonna 2018, kun maa juhli maailmanmestaruutta.

Tähtihyökkääjä palasi Ranskan maajoukkueeseen vasta viime vuonna, kun Deschamps kutsui Benzeman mukaan Ranskan EM-kisajoukkueeseen. Benzema oli Ranskalle pitkän tauon jälkeen mainio vahvistus, sillä Real Madridin kulttipelaaja oli Ranskan joukkueen paras maalintekijä EM-turnauksessa neljällä täysosumallaan.

Benzema ei suinkaan ole ainoa Ranskan maajoukkueen runkopelaaja, joka joutui jäämään Qatarin MM-kisoista loukkaantumisen vuoksi sivuun.

Bundesliigan RB Leipzigissa pelaava ja siellä hurjia tehoja mättävä Christopher Nkunku loukkaantui Ranskan harjoituksissa tiistaina, ja hänen tilalleen kisoihin valittiin Frankfurtissa ammatikseen palloileva Randal Kolo Muani.

Ranska joutuu tulemaan toimeen myös ilman N’Golo Kantea ja Paul Pogbaa, jotka olivat Deschampsin luottomiehiä edellisissä MM-kisoissa

Lisäksi sivussa ovat toppari Presnel Kimpembe sekä maalivahti Mike Maignan, joka on AC Milaniin siirtymisensä jälkeen ollut häikäisevässä vireessä.

Kuva: AFP

Kisamiehistössä mukana olevista pelaajista loukkaantumishuolia on Manchester Unitedia edustavan Raphael Varanen ja viime kesänä FC Barcelonaan siirtyneen Jules Kounden yllä.

Ranska aloittaa oman urakkansa jalkapallon MM-kisoissa tiistaina 20. marraskuuta, jolloin se kohtaa lohkovaiheen avausottelussaan Australian kello 21:00 alkaen.

Neljä päivää myöhemmin lauantaina Ranska saa vastaan kello 18:00 Tanskan, ja lohkovaiheen päätöskierroksella 30. marraskuuta kello 17:00 Deschampsin suojatit kohtaavat Tunisian.