Moneltako Englanti vs Ranska pelataan? Alkamisaika, TV-kanava ja live stream jalkapallon MM-puolivälieriin

Englanti vs Ranska pelataan kello 21:00 lauantaina 10. joulukuuta Al Bayt Stadiumilla Al Khorin kaupungissa. Ottelu näytetään televisiossa suorana YLE TV2 -kanavalla ja suoratoistona Yle Areena -palvelussa.

Moneltako Englanti vs Ranska alkaa?

Qatarin MM-kisojen neljäs puolivälierä Englannin ja Ranskan välillä alkaa Suomen aikaa kello 21:00 lauantaina 10. joulukuuta. Qatarissa kello on tunnin Suomea edellä, joten paikallista aikaa Englannin ja Ranskan ottelu alkaa kymmeneltä illalla.

Ottelu pelataan Al Khorin kaupungissa Al Bayt Stadiumilla. Kyseessä on sama stadion, jolla Englanti voitti Senegalin MM-kisojen neljännesvälierissä. Samalla stadionilla Englanti pelasi myös lohkovaiheessa maalittoman 0-0 tasapelin Yhdysvaltoja vastaan.

Televisiosta ottelua voi katsoa suorana Ylen TV2 -kanavalla, jossa lähetys alkaa studio-osuudella jo kello 20:15. Kaikki jalkapallon MM-kisojen ottelut ovat katsottavissa ilmaiseksi sekä Ylen TV-kanavilla että Yle Areena -palvelussa, ja lisäksi osa otteluista näytetään MTV:n kanavilla.

Kaikki ottelut ovat siis nähtävissä myös live streameina joko Yle Areenassa tai MTV Katsomossa, riippuen siitä kumpi yhtiöistä on vastuussa ottelun näyttämisestä.

Kuva: Khel Now

Ketä vastaan Englanti tai Ranska pelaa välierissä?

Englanti – Ranska -ottelun voittaja pelaa välierissä lauantain ensimmäisen ottelun voittajaa vastaan, eli vastaan tulee joko Marokko tai Portugali.

Välierä pelataan keskiviikkona 14. joulukuuta tutulla Al Bayt Stadiumilla kello 21:00. Välierän TV-lähetys käynnistyy jo tuntia ennen ottelun alkamista kello 20:00 ja sitä voi katsoa Ylen TV2 -kanavan tai Yle Areenan kautta.

Välierän voittaja etenee luonnollisesti MM-kisojen finaaliin, joka pelataan sunnuntaina 18. joulukuuta. Qatarin MM-kisojen loppuottelu alkaa kello 17:00 ja se pelataan Lusail Iconic Stadiumilla.

Finaalissa Englanti tai Ranska voi saada vastaan kenet tahansa pudotuspelikaavion toiselta puolelta – näitä maita ovat Kroatia, Brasilia, Hollanti ja Argentiina.

Mitä ovat muut MM-kisojen puolivälierät?

Kaikki MM-kisojen puolivälierien ottelut voit katsoa tästä alta:

Perjantai 9. jouluukuta

  • Kroatia – Brasilia, Education City Stadium, Al Rayan (17:00 – Yle TV2)
  • Hollanti – Argentiina, Lusail Iconic Stadium, Lusail (21:00 – Yle TV2)

Lauantai 10. joulukuuta

  • Marokko – Portugali, Al Thumama Stadium, Doha (17:00 – Yle TV2)
  • Englanti – Ranska, Al Bayt Stadium, Al Khor (21:00 – Yle TV2)

Pystyykö Englanti pysäyttämään Kylian Mbappen?

Ranskan supertähti Kylian Mbappe on pelannut tässä vaiheessa turnausta neljä ottelua ja tehnyt niissä viisi maalia sekä syöttänyt kaksi. Vasta 23-vuotias Mbappe on enää kolme maalia Peleä perässä MM-kisoissa tehtyjen maalien määrässä, ja on hyvin mahdollista, että nuori ranskalainen ottaa legendaarisen brasilialaisen kiinni jo seuraavien viikkojen aikana.

Englannin vasempana puolustajana pelaava Luke Shaw kommentoi asiaa lehdistötilaisuudessa: ”Meidän olisi typerää keskittyä vain häneen.”

”He ovat maailmanmestareita syystä ja heillä on loistavia pelaajia jokaisella pelipaikalla, joten emme keskity vain häneen.”

Yksi mahdollisista Mbappen pysäyttäjistä voi olla Manchester Cityssä pelaava Kyle Walker, joka kuntoutui pelikuntoon juuri ennen pudotuspelien alkamista.