Entinen Espanjan maajoukkueen valmentaja Luis Enrique valmistautuu jo uuteen haasteeseen seurajoukkueiden puolella sen jälkeen, kun hänen neljän vuoden mittainen maajoukkuepesti päättyi viime viikolla Espanjan MM-fiaskon jälkeen.

Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana toiminut Luis de la Fuente valittiin Enriquen tilalle torstaina vain muutamaa päivää myöhemmin, kun Espanja oli pudonnut rangaistuspotkukilpailun jälkeen Marokkoa vastaan.

”Haluan valmentaa, näen itseni haluavan seurajoukkueessa, sillä siellä pystyn kehittämään paremman kokonaisuuden suuremmalla tarkkuudella, jota en ole pystynyt tekemään maajoukkueessa”, Enrique sanoi Twitch-haastattelussa nettijulkkis Ibai Llanosille.

52-vuotias totesi: ”(Mutta) odotan todennäköisesti ensi kauteen asti. Olen jo ilmaissut kiinnostukseni työskennellä Valioliigassa. Minulle ilmoitettiin tänä aamuna, että veljeni on ilmoittanut minut ja hänet maastopyöräkilpailuun.”

Hän jatkoi sanomalla: ”90 minuutissa kaikki meni täysin pieleen” viitaten Espanjan putoamiseen. ”On selvää, ettemme pelanneet hyvin Marokkoa vastaan.”

”Näen sen kuitenkin myönteisesti. Olen rauhallinen ja onnellinen siitä, mitä saimme aikaan nyt ja aikaisemmin. Saimme luotua aikaan jännitystä ja innostuksen seurata Espanjan maajoukkuetta.”

Olemme nähneet sen. Monet teini-ikäiset ja lapset vierailivat meidän hotellissamme. Tiedän, että olisimme voineet pelata paremmin, mutta yritin valita pelaajat, jotka edustivat pelitapaani parhaiten.

”Teen päätökset yhteistyössä tiimini kanssa. Kukaan ei anna minulle neuvoja, eikä yksikään lehdistön jäsen ole käyttänyt edes 10 prosenttia siitä ajasta, jonka minä ja tiimini on käyttänyt.”

Kuva: PA Images

Enrique sanoi, että kun Espanjan putosi rangaistuspotkukilpailun seurauksena viime EM-kisojen välierissä, hänelle annettiin mahdollisuus tehdä jatkosopimus Espanjan maajoukkueen kanssa, mutta hän kieltäytyi.

”MM-kisojen jälkeen heidän täytyi vain ilmoittaa minulle, että he eivät tarjoa uutta sopimusta ja että nykyinen sopimukseni on umpeutunut.”

”Luulin, että minun pitäisi päättää (tulevaisuudestani), mutta minun ei edes tarvinnut tehdä sitä”, Enrique sanoi.

”Se oli ensimmäinen kerta valmennusurani aikana, kun sopimustani ei vain yksinkertaisesti jatketa”, 52-vuotias entinen Barcelona-pelaaja ja -valmentaja totesi.

”Pidän tätä parhaana päätöksenä”, Enrique lisäsi. ”Jatkan mielelläni matkaani, jos luottamusta ja uskoa, siihen, että olet oikea henkilö, ei enää ole.”

Valmennusuransa aikana Enrique on valmentanut vain yhtä lyhyttä Rooman visiittiä lukuun ottamatta pelkkiä espanjalaisia seuroja, joten on mielenkiintoista nähdä, päätyykö hän tällä kertaa johonkin uuteen sarjaan.