Marokon päävalmentaja ylpeä joukkueensa suorituksesta – paljasti myös minkä maan toivoo voittavan MM-finaalin

Marokon päävalmentaja Walid Regragui kertoi olevansa todella ylpeä joukkueensa suorituksesta Qatarin MM-kisoissa ja paljasti lisäksi, kumman maan hän toivoo voittavan MM-finaalin Argentiinan ja Ranskan välillä.

Marokosta tuli Qatarin MM-turnauksessa ensimmäinen afrikkalainen maa, joka on edennyt jalkapallon MM-kisoissa välieriin asti. Finaaliin asti Atlas Lionsin puhti ei kuitenkaan riittänyt, kun hallitseva maailmanmestari Ranska kaatoi sen keskiviikkoiltana 0-2 lukemin.

Välierästä odotettiin ennakkoon hyvin varovaista, mutta aivan odotuksien mukaista alkua ottelulle ei saatu, sillä Ranska teki ensimmäisen maalinsa jo viidennellä peliminuutilla. Vaikka lukemat pysyivät maltillisina, oli Ranskalla useampikin tilaisuus lisätä johtoaan Theo Hernandezin maalin jälkeen jo ensimmäisellä puoliajalla.

Toki myös Regraguin suojateilla oli omat paikkansa, joista pallon olisi Hugo Llorisin selän taakse voinut upottaa. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä nähtiin esimerkiksi Jawad El Yamiqin akrobaattinen saksipotku, joka kilahti Llorisin käsien kautta tolppaan.

Hyvä maalintekopaikka siunaantui myös Abrerrazak Hamdallahille, joka ei kuitenkaan onnistunut saamaan laukausta aikaiseksi härkämäisen juoksunsa päätteeksi. Ranskalle tämä kelpasi, sillä vaihtopelaaja Randal Kolo Muani teki pian Hamdallahin mahdollisuuden jälkeen Ranskan kannalta helpottavan 2-0 maalin.

”Meillä oli muutamia loukkaantumisia. Menetimme Aguerdin lämmittelyissä, Saiss, Mazraoui… mutta ei ole olemassa selityksiä”, kommentoi ottelua Marokon päävalmentaja Regraguin.

”Maksoimme pienistä virheistä. Emme päässeet peliin mukaan hyvin, teimme paljon teknisiä virheitä ensimmäisellä puoliajalla. Toinen maali tappoi meidät, mutta se ei ota meiltä kaikkea sitä pois, mitä teimme turnauksessa ennen välierää.”

”Tämä oli yksi askel liikaa. Meillä oli liian monta pelaajaa, joiden kunto oli 60-70%. Minun pelaajani antoivat kaikkensa. He ovat menneet niin pitkälle kuin pystyivät. Kannatamme nyt Ranskaa.”

Mikäli Ranska voittaa Lusail Stadiumilla sunnuntaina pelattavan MM-finaalin, tulee siitä ensimmäinen joukkue 60 vuoteen joka pystyy puolustamaan maailmanmestaruutta. Edellisen kerran tämä tapahtui, kun Brasilia voitti jalkapallon MM-kisat vuosina 1958 ja 1962.

Kuva: Getty Images

Vastassa on kuitenkin kivikova Argentiina, joka jahtaa Qatarissa historiansa kolmatta maailmanmestaruutta turnauksessa, joka on Lionel Messin viimeinen kansainvälisillä pelikentillä.

”Se ei ole koskaan helppoa, mutta se on ollut niin hauskaa,” kommentoi Didier Deschamps johdettuaan joukkueensa toisen kerran peräkkäin MM-finaaliin.

”Lähdemme jahtaamaan mestaruutta sunnuntaina. Aiomme nauttia siitä hetkestä. Kerron tämän tiimilleni ja pelaajille. Ota jokainen hetki päivän aikana, jotta pystyt todella arvostamaan ja nauttimaan hetkestä.”

”Neljän päivän päästä pelaamme maailmanmestaruudesta. Nautimme siitä nyt ja valmistaudumme näiden MM-kisojen viimeiseen otteluun.”