Argentiinan joukkue MM-kisoihin 2022

Argentiinan joukkue MM-kisoihin 2022

Tältä sivulta löydät Argentiinan joukkueen jalkapallon MM-kisoihin 2022 sekä paljon tietoa koskien Argentiinan jalkapallomaajoukkuetta. Uusimpien kokoonpanotietojen lisäksi voit katsoa muun muassa Argentiinan otteluohjelman MM-kisoissa, maan parhaat saavutukset jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa sekä meidän näkemykset Argentiinan tärkeimmistä pelaajista Qatarin MM-kisoihin.

Esittelemme myös Argentiinan mahdolliset vastustajat pudotuspeleissä ja kerromme, mitä maalta voi odottaa vuosikymmenen ensimmäisissä MM-kilpailuissa.

Kaiken kaikkiaan tälle sivulle on siis koottu laadukas infopaketti koskien Argentiinan joukkuetta MM-kisoihin 2022. Jos haluat tietää millä pelaajistolla La Albinoceleste Qatariin lähtee ja mitä Argentiinan kohdalla kannattaa ottaa huomioon, niin jatka ehdottomasti lukemista.

Lue lisää Argentiinan jalkapallomaajoukkueesta

MM kisat 2022 – Argentiinan joukkue

Argentiina on yksi maailman menestyneimpiä jalkapallomaita ja se on aina yksi suurimmista mestarisuosikeista missä tahansa turnauksessa. Olipa kyseessä sitten Copa America tai Qatarin MM-kisat 2022, on Argentiinan joukkue takuulla vahvoilla.

Vielä tällä hetkellä Argentiinan virallinen joukkue jalkapallon MM-kisoihin ei ole tiedossa, mutta päivitämme kisamiehistön tälle sivulle heti, kun se on mahdollista.

Yleensä MM-kisojen joukkueet julkistetaan noin kuusi viikkoa ennen turnauksen alkamista, joten Argentiinan lopullinen pelaajaryhmä nähdään suurella todennäköisyydellä lokakuun ensimmäisillä viikoilla.

Argentiinan kokoonpano 2022

Tästä alapuolelta voit katsoa Argentiinan kokoonpanon vuonna 2022, jolla maajoukkue pelasi muun muassa kesän Finalissima-ottelussa Italiaa vastaan.

Todennäköisesti myös jalkapallon MM-kisoihin Qatariin matkustava joukkue koostuu pitkälti seuraavista pelaajista:

Maalivahdit

• Emiliano Martinez (Argentiina)
• Juan Musso (Atalanta)
• Geronimo Rulli (Villarreal)

Puolustajat

• Nahuel Molina (Udinese)
• Gonzalo Montiel (Sevilla)
• German Pezzella (Real Betis)
• Nicolas Otamendi (Benfica)
• Nehuen Perez (Udinese)
• Cristian Romero (Tottenham)
• Lisandro Martinez (Manchester United) • Nicolas Tagliafico (Ajax)
• Marcos Senesi (Feyenoord)
• Marcos Acuna (Sevilla)

Keskikenttäpelaajat

• Guido Rodriguez (Real Betis)
• Rodrigo De Paul (Atletico Madrid)
• Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen) • Alexis Mac Allister (Brighton)
• Giovani Lo Celso (Villarreal)
• Lucas Ocampos (Sevilla)
• Alejandro Gomez (Sevilla)
• Angel Di Maria (Juventus)

Hyökkääjät

• Lionel Messi (PSG)
• Nicolas Gonzalez (Fiorentina) • Angel Correa (Atletico Madrid) • Lautaro Martinez (Inter)
• Paulo Dybala (Roma)
• Julian Alvarez (River Plate)
• Joaquin Correa (Inter)

Ketkä ovat Argentiinan parhaat pelaajat MM- kisoissa 2022?

Ylivoimaisesti tärkein ja paras pelaaja Argentiinan joukkueessa on Lionel Messi, joka on ollut maan ykköstähti jo yli vuosikymmenen ajan. Vaikka Argentiinan joukkueen kapteenina toimivan Messin ensimmäinen kausi PSG:n riveissä Ranskan pääsarjassa oli vaisu, on hän edelleen sellainen pelaaja, joka voi yksin kääntää otteluita Argentiinan eduksi.

Seitsemän kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Messi saa tulitukea italialaista Internazionalea seurajoukkuetasolla edustavalta Lautaro Martinezilta, jolle Qatarin MM-kisat ovat ensimmäiset laatuaan. Ensimmäisen maaottelunsa vuonna 2018 pelannut Martinez on tehnyt 38 pelaamassaan maaottelussa peräti 20 maalia, ja verkko on heilunut mukavaan tahtiin myös seurajoukkueessa: kaudella 2021/22 Martinez teki Serie A:ssa 21 maalia 35 ottelussa.

Menestyksen kannalta Argentiinan tärkeimpiä pelaajia jalkapallon MM-kisoissa ovat myös maalivahti Emiliano Martinez ja puolustaja Cristian Romero, jotka molemmat pelaavat Englannin Valioliigassa. Aston Villaa edustava Martinez on yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista koko maailmassa, kuten Tottenhamin riveissä pelaava Romero, joka on noussut viimeisen vuoden aikana Argentiinan ehdottomaksi ykköstoppariksi.

Argentiinan ottelut Qatarin MM-kisoissa 2022

Argentiina pelaa Qatarin MM-kisojen C-lohkossa, josta löytyvät La Albicelesten lisäksi Puola, Meksiko ja Saudi Arabia.

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat Argentiina avaa ottelulla lohkon heittopussiksi ennustettua Saudi Arabiaa vastaan. Avausottelu pelataan tiistaina 22. marraskuuta kello 12:00 Suomen aikaa.

Toisen ottelun Argentiina pelaa neljä päivää myöhemmin lauantaina 26. marraskuuta Meksikoa vastaan, ja lohkovaiheen viimeisellä ottelukierroksella keskiviikkona 30. marraskuuta Argentiina saa vastaan Puolan.

Argentiinan otteluohjelma

  • Tiistai 22. marraskuuta kello 12:00: Argentiina – Saudi-Arabia
  • Lauantai 26. marraskuuta kello 21:00: Argentiina – Meksiko
  • Keskiviikko 30. marraskuuta kello 21:00: Puola – Argentiina

Katso jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma -sivulta jokaisen kisajoukkueen otteluaikataulu ja pudotuspelikaavio.

Argentiinan mahdolliset vastustajat pudotuspeleissä

Vaikka Argentiinan joukkue ei MM-kisoja olekaan vielä aloittanut, ovat maan mahdolliset vastustajat pudotuspeleissä jo tiedossa. FIFA:n virallinen turnauskaavio nimittäin kertoo, että C-lohkosta jatkoon pääsevät joukkueet kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella D-lohkon jatkoonpääsijät.

Mikäli Argentiina voittaa oman lohkonsa, saa se vastaan D-lohkon toiseksi sijoittuneen joukkueen, joka on suurella todennäköisyydellä Ranska tai Tanska. Jos Argentiina jää alkulohkossaan kakkoseksi, saa se vastaan D-lohkon voittajan.

Toisella pudotuspelikierroksella eli puolivälierissä Argentiinan mahdollinen vastustaja tulisi joko A- tai B-lohkosta. Näiden lohkojen parhaita maita ovat Hollanti, Senegal ja Englanti.

Argentiinan jalkapallomaajoukkue

Argentiinan jalkapallomaajoukkue on yksi maailman perinteikkäimmistä jalkapallomaista, joka on kerännyt menestystä niin maailmanlaajuisesti kuin omalla mantereellaan Etelä-Amerikassa.

Tällä hetkellä Argentiina on kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n hallinnoiman maailmanrankingin kolmannella sijalla, joskin parhaimmillaan se ollut ykkönen.

Argentiinan jalkapallomaajoukkueen suurimpia saavutuksia ovat kaksi MM-kultaa, 15 Copa American voittoa, hopeasija Amsterdamin Olympialaisista vuonna 1928. Lisäksi Argentiina on voittanut lukuisia pienempiä turnauksia, kuten Confederation Cupin kolme kertaa ja Panamerican mestaruuden kahdesti.

Argentiinan saavutukset jalkapallon MM-kisoissa

Aivan kuten yläpuolella kerroimme, on Argentiina voittanut historian aikana kaksi maailmanmestaruutta: 1978 ja 1986. Jälkimmäistä mestaruutta pidetään yleisesti kaikkein suurimpana, sillä Meksikossa järjestetyissä vuoden 1986 jalkapallon MM- kisoissa Argentiinan joukkueen kapteenina toimi Diego Maradona, joka oli kyseisenä vuonna taitojensa huipulla.

Meksikon kisoissa Maradona teki ja syötti peräti viisi maalia, ja kaksi näistä jäi erityisen hyvin futisfanien mieleen. Nämä maalit nähtiin tietenkin Argentiinan voitokkaassa 2-1 -ottelussa Englantia vastaan, jossa Maradona teki sekä ”Jumalan käsi” -nimellä tunnetun maalin että ”Vuosituhannen maaliksi” äänestetyn soolomaalin.

Viimeisimmän maailmanmestaruuden jälkeen Argentiinan joukkueen menestys on kuitenkin ollut heikompaa, sillä palkintokaappiin on kertynyt vain kaksi hopeaa.

Ensimmäinen hopeasija tuli jo Meksikon kisoja seuranneissa Italian MM-kisoissa, jolloin Argentiina taipui MM-finaalissa Saksalle. Saman kohtalon Argentiinan joukkue koki vuonna 2014 Brasiliassa, kun se hävisi MM-finaalin Joachim Löwin valmentamalle Saksalle.

Argentiina jalkapallon MM-kisoissa 2018

Viimeisimmät jalkapallon MM-kisat olivat Argentiinalle valtava pettymys, kun maa putosi jatkosta heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Toki häviö ei tullut huonolle vastustajalle, sillä Argentiinan joukkueen kaatoi Ranska, joka voitti lopulta koko turnauksen.

Turnaus oli kuitenkin Argentiinan kannalta mollivoittoinen heti ensihetkistö alkaen, kun maa hävisi heti avausottelussa Kameroonille. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1990, kun Argentiinan joukkue hävisi MM-kisojen avausottelun, ja maajoukkueen ympärille nousikin melkoinen myrsky.

Päävalmentaja Jorge Sampaolin pelaajavalinnat sekä taktiikat kyseenalaistettiin, eiä kritiikkinittanut laantuakseen. Vaikka Argentiina lopulta lohkon kakkossijan ja jatkopaikan Kroatian takaa nappasikin, oli La Albicelesten pelaaminen nihkeän näköistä.

Heikko turnaus päättyikin heti ensimmäiseen pudotuspeliotteluun ja Sampaoli sai odotetusti potkut Argentiinan peräsimestä heti 2018 MM-kisojen jälkeen.

Usein kysytyt kysymykset Argentiinan joukkueesta

Mistä näkee Argentiinan joukkueen MM-kisoihin?

Voit katsoa Argentiinan virallisen joukkueen Qatarin MM-kisoihin tältä sivulta. Päivitämme tälle sivulle lisäksi tuoreimmat Argentiinan jalkapallomaajoukkueen kokoonpano-uutiset.

Milloin on Argentiinan seuraava peli?

Argentiinan seuraava peli on 22. Marraskuuta kello 12:00, kun se kohtaa Qatarin MM-kisojen avausottelussa Saudi Arabian.

Onko Argentiina voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden?

Kyllä, Argentiina on voittanut jalkapallon MM-kultaa kaksi kertaa vuosina 1978 ja 1986.