Saksan joukkue MM-kisoihin  2022

Saksan joukkue MM-kisoihin  2022

Tältä sivulta voit katsoa kattavasti tietoa koskien Saksan jalkapallomaajoukkuetta ja katsoa, mikä on Saksan joukkue MM-kisoihin 2022. Lisäksi voit lukea yksityiskohtaisen infopaketin paitsi Saksan kokoonpanosta, myös Saksan joukkueen otteluohjelman Qatarin MM-kisoissa sekä maan historiaa jalkapallon arvokisoissa.

Alkulohkon otteluohjelman lisäksi kerromme Saksan joukkueen mahdolliset vastustajat pudotuspeleissä sekä sen, mitä odotuksia meillä on Die Mannschaftin ylle tulevissa MM-kisoissa. Yleisellä tasolla odotukset Saksan kohdalla ovat aina korkealla, mutta onko sillä todellisuudessa mahdollisuutta taistella jälleen maailmanmestaruudesta?

Tämä sivu on siis laadukas yhteenveto siitä, mikä Saksan joukkue Qatarin MM-turnauksessa 2022 on. Toki löydät myös Saksan aiemmat saavutukset jalkapallon MM-kisoissa sekä sen, ketkä ovat Saksan joukkueen parhaat pelaajat Qatarissa..

Lue lisää Saksan jalkapallomaajoukkueesta

MM kisat 2022 – Saksan joukkue

Saksan joukkue on yksi koko historian parhaista MM-tasolla, joskin vuonna 2014 voitetun maailmanmestaruuden jälkeen maa on ollut selvässä laskusuhdanteessa. Menestykseen tottunut kansa on joutunut viime vuosien aikana pettymään sekä EM- että MM-kisoissa, mutta pikkuhiljaa odotukset Saksan joukkueen kohdalla ovat lähteneet jälleen kasvamaan.

Qatarin MM-kisat 2022 Saksa pelaa varsin nuorella joukkueella, joskin muutama kokenut pelimies, kuten Ilkay Gundogan ja Toni Kroos ovat tietenkin mukana turnauksessa. Joukkueen ikärakenne on kuitenkin selvästi aiempaa nuorempi, ja Saksalta voidaan odottaa ehkä hieman normaalista poiketen paitsi vahvaa puolustamista, myös iloista hyökkäyspeliä.

Tällä hetkellä Saksan joukkuetta jalkapallon MM-kisoihin 2022 ei ole julkaistu, mutta tulemme päivittämään virallisen kisarosterin tälle sivulle heti, kun se on tiedossa. Todennäköisesti kisamiehistö tulee näyttämään siltä, kuin se on näyttänyt sekä kesän että syksyn maaotteluissa, eli suuria yllätyksiä pelaajistossa tuskin nähdään.

Lopullinen Saksan kisajoukkue Qatariin julkaistaneen noin viisi viikkoa ennen turnauksen alkamista, eli lokakuun puolivälin jälkeen.

Saksan kokoonpano 2022

Tästä alapuolelta voit katsoa Saksan kokoonpanon vuonna 2022, jolla maajoukkue on pelannut muun muassa MM-karsinnoissa ja UEFA Nations Leaguessa.

Hyvin todennäköisesti MM-kisoihin osallistuva Saksan kokoonpano näyttää pitkälti samalta, kuin alta löytyvä pelaajalista:

Maalivahdit

 • Manuel Neuer (Bayern Munchen)
 • Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
 • Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Puolustajat

 • Thilo Kehrer (West Ham)
 • Niklas Sule (Borussia Dortmund)
 • Benjamin Henrichs (RB Leipzig)
 • David Raum (RB Leipzig)
 • Antonio Rudiger (Real Madrid)
 • Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund)
 • Matthias Ginter (Freiburg)
 • Robin Gosens (Inter)

Keskikenttäpelaajat

 • Joshua Kimmich (Bayern Munchen)
 • Jonas Hoffman (Borussia Monchengladbach)
 • Julian Brandt (Borussia Dortmund)
 • Leon Goretzka (Bayern Munchen)
 • Ilkay Gundogan (Manchester City)
 • Kai Havertz (Chelsea)
 • Jamal Musiala (Bayern Munchen)

Hyökkääjät

 • Lukas Nmecha (Wolfsburg)
 • Timo Werner (RB Leipzig)
 • Leroy Sane (Bayern Munchen)
 • Thomas Muller (Bayern Munchen)
 • Serge Gnabry (Bayern Munchen)

Ketkä ovat Saksan parhaat pelaajat MM- kisoissa 2022?

Saksan joukkueesta löytyy laatua laajalta rintamalta, mutta joukkueen parhaita pelaajia lienevät jälleen kokeneemman kaartin miehet. Erityisen tärkeitä pelaajia Saksalle ovat keskikentällä peliä pyörittävät Gundogan ja Kroos, eikä Bayern Munchenin pitkäaikaista ja vuoden 2010 MM-kisoissa maalinkuninkuuden voittanutta Thomas Mulleriäkään ole syytä aliarvioida.

Toki myös nuoremmasta kaartista löytyy laadukkaita pelaajia, kuten Mullerin tapaan Bayern Muncheniä edustavat Joshua Kimmich, Leroy Sane sekä Serge Gnabry. Potentiaalinen kantava voima Saksalle voi olla tulevaisuuden kirkkaimpiin nimiin kuuluva Jamal Musiala, joka on väläytellyt taitojaan paitsi Bundesliigassa, myös maajoukkuetasolla.

Alakerrassa Saksan parhaat pelaat MM-kisoissa 2022 tulevat olemaan Borussia Dortmundia edustavat Niklas Sule ja Nico Schlotterbeck, joka siirtyi keltamustiin kesällä 2022 Freiburgista. Vastavuoroisesti Freiburgiin siirtynyt Matthias Ginter on myös tärkeä palanen Hansi Flickin alakertaa, kuten on RB Leipzigiin siirtynyt David Raum, joka oli kaudella 2021/22 yksi Bundesliigan parhaista laitapuolustajista.

Saksan ottelut Qatarin MM-kisoissa 2022

Saksa pelaa jalkapallon MM-kisojen E-lohkossa, johon arvottiin heidän lisäkseen vuoden 2010 maailmanmestari Espanja, sekä Japani ja Costa Rica.

Turnauksen ensimmäisessä pelissä Saksa kohtaa keskiviikkona 23. marraskuuta Japanin. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 15:00, eli kyseessä on kisapäivän toinen ottelu.

Kisojen toisessa ottelussa 27. marraskuuta kello 21:00 Saksa kohtaa Espanjan, ja lohkovaiheen päätöskierroksella neljä päivää myöhemmin vastaan tulee Costa Rica.

Saksan otteluohjelma

 • Keskiviikko 23. marraskuuta kello 15:00: Saksa – Japani
 • Sunnuntai 27. marraskuuta kello 21:00: Espanja – Saksa
 • Torstaina 1. joulukuuta kello 21:00: Costa Rica – Saksa

Katso jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma -sivulta jokaisen kisajoukkueen otteluaikataulu ja pudotuspelikaavio.

Saksan mahdolliset vastustajat  pudotuspeleissä

Vaikka Saksa ei ole vielä pelannut jalkapallon MM-kisoissa peliäkään, on sen mahdolliset pudotuspelivastustajat selvillä (mikäli Saksan joukkue ylipäätään jatkoon pääsee). Saksa miehittämän E-lohkon jatkoon pääsijät saavat nimittäin ensimmäisellä kierroksella vastaan lohko F:n parhaat joukkueet, ja toisella pudotuspelikierroksella vastaan tulee joukkue H- tai G-lohkosta.

Jos Saksan joukkue voittaa oman lohkonsa, saa se suurella todennäköisyydellä vastaan joko Kroatian, Marokon tai Kanadan. Mikäli Saksa jää lohkon kakkossijalle, tulee sille todennäköisesti vastaan kivikova Belgia.

Tämän jälkeen toisella pudotuspelikierroksella vastaan tulisi H- ja G-lohkojen parhaat joukkueet. Näitä ovat muun muassa kisojen suurimmaksi voittajasuosikiksi tituleerattu Brasilia, sekä aina vahvasti arvokisoissa pelaava Portugali.

Saksan jalkapallomaajoukkue

Saksan jalkapallomaajoukkue on tunnetusti yksi maailman parhaista, joskin tällä hetkellä se löytyy vasta 11. sijalta FIFA:n maailmanrankingista. Parhaimmillaan Saksa on kuitenkin ollut kyseisellä listalla ensimmäisenä, ja sillä on myös hallussaan historian toiseksi korkein Elo-ranking (2,223), jonka se saavutti vuonna 2014 voittamansa maailmanmestaruutensa jälkeen.

Suurimpia saavutuksia Saksan jalkapallomaajoukkueella ovat neljä maailmanmestaruutta (1954, 1974, 1990 ja 2014), yksi olympiakulta (1976) ja kolme Euroopan mestaruutta (1972, 1980 ja 1996).

Saksan saavutukset jalkapallon MM-kisoissa

Saksa on siis voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden historian aikana neljä kertaa: 1954, 1974, 1990 ja 2014. Viimeisimmän maailmanmestaruutensa Saksa voitti Brasiliassa, jolloin se kaatoi MM-finaalissa Argentiinan Mario Götzen jatkoaikamaalilla. Maailmanmestaruus teki Saksasta ensimmäisen Eurooppalaisen maan, joka on voittanut jalkapallon MM-kisat Amerikan mantereella.

Joukkuekohtaisten saavutusten lisäksi Saksa on menestynyt jalkapallon MM-kisoissa myös yksilötasolla. 2000- ja 2010-luvulla Saksan maajoukkueessa pelannut Miroslav Klose on nimittäin historian eniten maaleja (15) jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa tehnyt pelaaja.

Saksa jalkapallon MM-kisoissa 2018

Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat menivät Saksalta täysin penkin alle. Vaikka maa oli voittanut kaikki turnaukseen johtaneet karsintaottelut ja MM-turnausta edeltäneen Confederations Cupin, katkesi Saksan joukkuueen turnausmatka itse MM-kisoissa jo alkulohkovaiheeseen.

Saksa hävisi heti ensimmäisen lohkovaiheen ottelunsa Meksikolle, vaikka maa oli edellisen kerran hävinnyt MM-kisojen avausottelun vuonna 1982. Toisessa ottelussaan Saksa voitti Toni Kroosin lisäaikamaalilla Ruotsin, mutta paluu tappioiden tielle tapahtui heti seuraavassa ottelussa.

Etelä-Korea shokeerasi Saksaa ja voitti maiden keskinäisen ottelun 2-0 lukemin, jonka myötä Saksan MM-turnaus päättyi lohkovaiheeseen ensimmäisen kerran sitten vuoden 1950.

Usein kysytyt kysymykset Saksan joukkueesta

Mistä näkee Saksan joukkueen MM-kisoihin?

Voit katsoa Saksan joukkueen MM-kisoihin 2022 helposti tältä sivulta. Päivitämme tälle sivulle lisäksi aina uusimmat pelaaja-uutiset sekä muut tiedot koskien Saksan jalkapallomaajoukkuetta.

Milloin on Saksan seuraava peli?

Saksan seuraava peli on 23. marraskuuta kello 15:00, kun se kohtaa Qatarin MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Japanin.

Onko Saksa voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden?

Kyllä on. Saksan on voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden neljä kertaa vuosina 1954, 1972, 1994 ja 2014.